Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   14 gener 2014 16:14

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern encarrega al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen per la possible invasió competencial de la Llei d’avaluació ambiental
 
El Govern ha aprovat sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries un dictamen sobre la possible invasió de competències de la nova Llei d’avaluació ambiental aprovada pel govern espanyol. Aquest dictamen és previ a la interposició d’un possible recurs d’inconstitucionalitat per una trentena d’articles i dues disposicions finals de la nova norma (Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental).
 
Els principals motius per a la sol·licitud del dictamen són que la Llei inclou una regulació detallada i exhaustiva de la matèria i dels aspectes procedimentals que gairebé no deixa marge a les potestats legislatives ni reglamentàries de la Generalitat per exercir les seves competències; que deroga tant els textos de rang legal vigents com la norma reglamentària on s’establia el procediment d’actuació aplicable als supòsits en els quals l’avaluació ambiental correspon a l’Administració General de l’Estat; que confereix funcions a la Conferència Sectorial de Medi Ambient per impulsar modificacions uniformitzadores de les normatives autonòmiques i d’estandardització dels seus procediments i per establir mecanismes de garantia; i que la llei estableix un sistema de derogació de la legislació anterior i d’entrada en vigor que fan dubtar de la seva adequació a l’ordre de distribució competencial.
 
El Govern aprova la creació de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter
 
El Govern ha acordat la creació de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, així com la regulació de la seva  composició, de les seves funcions i del règim jurídic de funcionament d’aquest òrgan. Adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), estarà integrat per vuit ajuntaments (Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire d’Empordà, l’Escala, Palau-sator, Ullà, Fontanilles i Gualta), vint entitats i organitzacions dels sectors socials implicats (agrari, pesquer, rural, cultural, recreatiu, científic i ambiental), i dotze representants de la Generalitat i altres administracions públiques.
 
La Junta Rectora exercirà les funcions de participació, consulta i tutela de la gestió i, així mateix, vetllarà pel compliment de la normativa reguladora del Parc Natural, i proposarà normes i actuacions per a una eficaç defensa dels valors ecològics i per al desenvolupament sostenible en l’àmbit del Parc Natural. Es tracta d’un òrgan de participació, consulta i tutela de la gestió del Parc Natural.
 
Entre les funcions específiques que ha de desenvolupar la Junta destaquen establir les disposicions reguladores del Parc Natural, proposar el programa d’actuació i la memòria anual de gestió, el pressupost anual d’acord amb les prioritats d’inversions en infraestructures i serveis dins l’àmbit del Parc Natural. També coordinar les actuacions de les administracions representades que puguin afectar l’espai protegit, i fer-ne el seguiment, així com proposar i promoure mesures i actuacions per a la millor protecció del Parc Natural i afavorir les activitats tradicionals, agrícoles, ramaderes i forestals.
 
El Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter es va crear per la llei 15/2010, de 21 de maig de 2010, amb l’objectiu principal d’unificar la normativa de protecció dels tres espais que conformen el Parc Natural (Massís del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter).
 
El Govern aprova la firma del protocol amb el Govern d’Andorra per l’aeroport de la Seu
 
El Govern ha aprovat autoritzar el Departament de Territori i Sostenibilitat a signar un protocol amb el Govern del Principat d’Andorra que permeti concretar els compromisos d’ambdues parts de cara a l’obertura d’operacions comercials a l’aeroport Pirineus - la Seu d’Urgell a partir de l’estiu vinent. L’objectiu és que aquesta infraestructura, que ara és exclusivament d’ús privat, es converteixi en un aeroport d’ús públic, per tal que pugui acollir també vols turístics, de passatgers, mercaderies, correus o aerotaxis.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia