• Els grups La Pegatina, Headbirds, Bongo Botrako i Seward actuen en una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea
  • Els quatre grups catalans formaran part del projecte europeu ETEP, que pretén afavorir la circulació del talent musical europeu
Els grups catalans La Pegatina, Headbirds, Bongo Botrako i Seward actuaran al festival Eurosonic Noorderslag, que té lloc a Groningen (Països Baixos) del 15 al 18 de gener. El Departament de Cultura dóna suport a aquests grups per tal que participin en el festival.
 
Eurosonic Noorderslag és una de les plataformes més importants de presentació, intercanvi i promoció en l’àmbit de la música europea. En l’edició d’enguany hi ha prevista l’assistència de 35.000 visitants; hi participen prop de 3.200 professionals internacionals, entre els quals representants de més de 400 festivals europeus, i hi ha acreditats més de 200 mitjans de comunicació, fet que garanteix la màxima visibilitat dels artistes i ofereix a la indústria musical catalana una oportunitat per promocionar els seus artistes arreu d’Europa.
 
 
El projecte europeu ETEP
 
Els quatre grups catalans han estat programats a Eurosonic Noorderslag mitjançant el programa European Talent Exchange Program (ETEP). Aquest projecte, subvencionat per la Unió Europea, té com a objectiu promoure i donar suport a la circulació del talent musical europeu a través de 80 festivals per tot el continent.
 
La participació al projecte ETEP, del qual n’és soci el Departament de Cultura, permetrà als grups catalans fer circular la seva música i incrementar les seves oportunitats de promoció en un mercat tradicionalment dominat per americans i anglosaxons. Així mateix, la participació va comportar un increment de les vendes (en forma de música en viu, de CD  o descàrregues d’Internet) dels seus productes musical dels grups i de les seves actuacions fora del territori català.
 
La Pegatina, la banda de Montcada i Reixac que ha dut el seu directe festiu i encomanadís per 20 països, obrirà el foc dijous 16 de gener (23.30h, Eurosonic Air, L1). El mateix dia serà el torn de Headbirds, el projecte de Daniel Guijarro que combina el bass, el house i les atmosferes techno (01.15h, Simplon, Up). Divendres 17 de gener Bongo Botrako mostrarà els seus ritmes càlids i les seves lletres compromeses (22.15h, Jack Daniel’s Barn), mentre que Seward tancarà, també el dia 17, la presència catalana a Eurosonic amb el seu pop imprevisible i aclaparador (00.30h, De Spieghel, Up).
 
 
Més informació a: www.catalanarts.cat