Inspectors de pesca i afers marítims del Departament d’Agricultura en col·laboració amb agents del Mossos d’Esquadra, han incautat la setmana pasada una partida de 118 kg de lluç de mida il·legal en un magatzem congelador de peix, situat a les rodalies de Cambrils.

peix incautat
peix incautat
 
 
 
 
Aquest llucet es trobava entremig d' altres lots pesquers de diversos orígens, contingut en caixes de cartró d'ús alimentari, i camuflat amb l'etiquetatge de producte importat. Les diligències realitzades pels agents actuants van permetre esclarir que l’ origen real era  de diversos ports pesquers del litoral tarragoní. I que a mesura que es rebia es procedia a la seva congelació i envasat.
 
Les mesures realitzades sobre els exemplars van determinar que el tamany mig era de 14 centímetres, quan el mínim permès és de 20 en la Mar Mediterrània. La comercialització d’espècies per sota de la seva mida legal compromet seriosament el recurs pesquer, ja que es tracta d’exemplars juvenils que no han assolit la capacitat reproductora necessària per mantenir la població.  
 
L’actuació va comportar per una banda l’aixecament d’una acta denúncia a l’empresa, i per un altre el  decomís dels 118 kg de lluç de talla inferior a la reglamentària, que es trobaven distribuïts en 28 caixes, i que van ser repartits entre entitats benèfiques del Camp de Tarragona, gràcies a la gestió de la congregació dels Pares Rogacionistes del Loreto.
Així mateix, els Serveis Territorials a Tarragona del Departament d’Agricultura ha obert un expedient sancionador. La multa podria comportar una quantia de fins a un màxim de 60.000 euros, ja que contravé aspectes cabdals de les normatives nacionals i comunitàries adreçades a la preservació del recurs.
Aquesta intervenció és resultat d’un seguit d’inspeccions conjuntes entre la inspecció de pesca del Departament d’Agricultura i les unitats mediambientals del mossos d’esquadra, anomenades URMA, i venen realitzant-se des de fa un any. Aquestes inspeccions tenen com a principal objectiu l’eradicació del comerç d’espècies prohibides i la lluita contra la venda clandestina del peix .
De fet aquest és el segon decomís de peix clandestí que s’ha realitzat en poc temps en el Camp de Tarragona, atès que el passat més de setembre, la mateixa unitat conjunta entre inspectors i URMA, van decomissar un lot de 42 Kg de peixos espasa en el moll pesquer de Tarragona, per haver estat comercialitzats de forma clandestina sense passar per llotja.  
 
 
 

1  

Imatges

peix incautat

peix incautat 66