Les dades NIELSEN mostren un augment de la quota de mercat de les DO de Catalunya tant en el mercat espanyol com en el mercat català, i el lideratge a Catalunya en el canal d’Alimentació
DAAM
Vinyes del Priorat
Segons les dades de consum relatives al mercat espanyol durant el període de setembre de 2012 a setembre de 2013, el conjunt de les 11 Denominacions d’Origen vitivinícoles de Catalunya augmenten la seva participació un 0,3% i assoleixen una xifra del 6,4%, la qual cosa les situa en el 5è lloc del rànquing.
 
Cal destacar que aquest increment del 0,3% per assolir el 6,4% és el major augment que es produeix en les 10 primeres posicions del mercat espanyol. Pel que fa a les dades del mercat de Catalunya, l’increment de quota és del 0,7%, cosa que suposa aconseguir una participació del 29,6% i comporta ocupar el segon lloc a només 3 punts del primer.
 
En els darrers tres anys i pel que fa als períodes interanuals estudiats, la posició que ocupa el primer lloc ha perdut un 3,3% de quota i el conjunt de les DO de Catalunya ha augmentat un 1,1% la seva participació.
 
Si se segreguen les dades per canals d’Alimentació i Hostaleria, en el canal d’Alimentació s’assoleix per primer cop la posició de lideratge amb una participació del 30,5%. Cal tenir en compte que en els darrers tres anys (període de setembre a setembre) la participació en aquest canal d’Alimentació ha augmentat un 1,7%.
 
En el canal d’hostaleria, les DO de Catalunya ocupen la segona posició en el rànquing, amb un augment interanual del 0,1% i una participació del 27,7%. En aquest canal de comercialització, les DO també han millorat relativament la posició, ja que la primera posició ha patit una davallada de l’1,9%.
 
Segons el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, “aquestes dades confirmen que la presència dels vins produïts per les 11 Denominacions d’Origen de Catalunya manifesta una tendència de creixement i que aquests vins progressivament van assolint les quotes de mercat que els corresponen per la seva tradició i qualitat.”
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i https://twitter.com/agriculturacat.