·   El sistema premiarà amb bons d’estalvi les llars més eficients, que es podran bescanviar per productes en els comerços d’Ascó.
 
·    El projecte es finançarà a partir de la reducció de la factura energètica municipal.
 
L’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià, i el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, han signat avui un conveni de col·laboració per desenvolupar el projecte ‘Bo d’estalvi energètic’, que té per objectiu incentivar l’estalvi i l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en aquest municipi. El projecte consistirà en un sistema de comptabilització del consum d’energia familiar que permetrà premiar a les llars més eficients amb bons d’estalvi energètic, que es podran bescanviar per productes en els comerços del municipi d’Ascó.
 
Mitjançant el ‘bo d’estalvi energètic’, l’ajuntament d’Ascó vol reduir la seva factura energètica i dedicar aquests recursos a incentivar l’adopció de bons hàbits de consum d’energia per part de les llars del municipi. D’aquesta manera, es pretén avançar en l’ús responsable de l’energia per part dels ciutadans d’Ascó, al mateix temps que es dinamitza el comerç local i es millora la gestió energètica de l’ajuntament. A partir de la signatura del conveni, es començarà a treballar tant en la definició del sistema de monitoratge del consum de les famílies i els criteris per transformar l’estalvi en bons, en el mecanisme de bescanvi amb els comerços locals i també en la identificació de projectes per assolir estalvis d’energia en l’àmbit municipal.
 
La dotació econòmica per al projecte ‘Bo d’estalvi energètic’ provindrà dels estalvis que generi l’ajuntament d’Ascó en la seva factura elèctrica a partir de l’aplicació de mesures d’estalvi i eficiència energètica en l’enllumenat públic i en els edificis municipals o bé a partir de la posada en marxa d’instal·lacions d’energies renovables. L’ICAEN calcula que, amb l’aplicació de mesures d’estalvi i eficiència energètica, els ajuntaments poden reduir més d’un 40% la seva factura en l’enllumenat públic i disminuir entre un 20% i un 40% la seva despesa energètica en les dependències municipals.
 
D’acord amb el conveni, l’ajuntament d’Ascó serà el responsable de gestionar el bo d’estalvi energètic i elaborarà un reglament per a regular la participació de les del municipi en el projecte. Per la seva part, l’ICAEN s’encarregarà de les labors d’assessorament en matèria d’estalvi i eficiència energètica, així com de prestar suport tècnic al consistori en l’aplicació de tecnologies eficients i innovadores en els consums energètics municipals i en la contractació de subministraments energètics. L’ACC participarà en el projecte aportant-hi la definició d’un model de consum responsable, sostenible i de proximitat i aplicant mesures per estimular el consum local.

1  

Fitxers adjunts

L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, la directora de l'ICAEN, Maite Masià, i el director de l'ACC, Alfons Conesa, durant la presentació del projecte 'Bo d'estalvi energètic'

L'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, la directora de l'ICAEN, Maite Masià, i el director de l'ACC, Alfons Conesa, durant la presentació del projecte 'Bo d'estalvi energètic'
JPG | 1300