El conseller Homs a Lloret de Mar, atenent els mitjans de comunicació
El conseller Homs a Lloret de Mar, atenent els mitjans de comunicació
 
  • El conseller de la Presidència considera “egoista” la decisió de la CUP d’abstenir-se en la votació de demà per demanar al govern espanyol la competència per fer referèndums, i sosté que al PSC només se li demana que sigui “coherent amb el seu programa”
 
  • Homs ha presidit avui la inauguració de la piscina olímpica Aqua&Sports de Lloret de Mar, instal·lació que ha titllat de “necessària” per aquesta localitat costanera
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, s’ha mostrat “sorprès” per la decisió de la CUP d’abstenir-se demà en la votació per demanar al govern espanyol que traspassi les competències a la Generalitat per convocar referèndums. “Ens ha sorprès perquè es va acordar conjuntament i per això és una posició molt egoista, que respon més a interessos particulars que no pas a la solidaritat de fer coses junts, que és el que li convé a aquest país”. El portaveu del Govern ha recordat que la CUP va ser un dels partits que el passat 12 de desembre va subscriure l’acord per establir “data, pregunta i procediment”, per la qual cosa considera que haurien de ser “solidaris amb el que vam acordar, entenent que cadascú ho és des del seu punt de vista”.
 
Igualment, el conseller considera “incomprensible” que el PSC, un partit “de tradició democràtica molt arrelat a Catalunya”, voti en contra de la iniciativa que demà es debatrà i votarà al Parlament de Catalunya, i ha recordat que la única cosa que els demana és que “siguin coherents amb el seu propi programa. És ben senzill.”. “Estem fent allò que el PSC defensava que s’havia de fer” , ha assenyalat Homs, qui ha titllat de “retòric” el discurs dels socialistes que defensen que abans de plantejar les coses s’han d’acordar amb Madrid, cosa que no es compleix “en el cas de la reforma de la Constitució que ells plantegen, ja que es fa sense acord”.
 
En aquest sentit, el titular de la Presidència ha recordat que “el que es votarà demà no és la independència, sinó que és la possibilitat de votar, i per tant, tothom, pensi el que pensi, es pugui expressar”. “Si volem que es desencalli el diàleg amb Madrid, és evident que primer hem de fixar una posició, que és el que farem demà Parlament”, perquè és la única manera de construir-lo i que no sigui “pura retòrica”.
 
El conseller Francesc Homs ha fet aquestes declaracions a Lloret de Mar, on ha presidit la inauguració de la piscina olímpica Aqua&Sports d’aquesta localitat. En el seu discurs de cloenda, Homs ha assenyalat que aquest nou equipament, “llargament reivindicat”, no és “un luxe”, sinó “una necessitat”, ja que calia que Lloret de Mar, que és un dels principals destins turístics, enriquís la seva l’oferta “de sol i platja”. “Aquesta iniciativa”, ha afegit, “entronca de ple amb la necessitat de situar els elements que ens poden ajudar a sortir de la crisi”.
 
Abans de procedir a la inauguració de la piscina olímpica i visitar-ne les instal·lacions, el conseller Homs ha estat rebut per l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, i ha signat al Llibre d’Honor de l’ajuntament de la vila. A l’acte també hi ha assistit el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i altres membres del consistori.
 
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller Homs a Lloret de Mar, atenent els mitjans de comunicació

El conseller Homs a Lloret de Mar, atenent els mitjans de comunicació
JPG | 39

El conseller Homs i la resta d'autoritats visitant les instal·lacions de la piscina olímpica de Lloret de Mar

El conseller Homs i la resta d'autoritats visitant les instal·lacions de la piscina olímpica de Lloret de Mar
JPG | 118