• Tres càmpings ja s’han compromès a elaborar els plans especials i d’autoprotecció per tal de regularitzar la seva situació
 
La Generalitat i l’associació professional que agrupa els càmpings lleidatans van formalitzar el passat mes de juliol un acord de col·laboració per minimitzar el risc de les instal·lacions situades en zona inundable. L’acord abordava la problemàtica existent especialment a partir de la seva adequació urbanística, instant a l’elaboració d’un pla especial en cas que el càmping no estigués regularitzat des d’un punt de vista urbanístic. Així mateix, es proposava la redacció de plans d’autoprotecció que continguessin les mesures a adoptar per cada càmping en cas de riuades.
 
Atesa la importància d’aquesta activitat turística per l’economia de les comarques que l’acullen, el Govern català s’ha compromès a no estalviar esforços per preservar la seva continuïtat i garantir la seguretat de les persones. La voluntat és que la gran majoria d’aquests càmpings es puguin regularitzar, en tot o en part, un cop adoptades les mesures per a la detecció i prevenció del risc d’inundabilitat.
 
Tres càmpings inicien la regularització
 
En un principi només es podien acollir a la tramitació d’aquests instruments els càmpings de l’Associació professional d’empresaris de càmpings i ciutats de vacances de Lleida i província. Dels pertanyents a aquesta entitat, un total de 31 es troben en zona inundable. Ara, però, s’ha fet extensiva aquesta possibilitat a tots els càmpings de muntanya situats en zona inundable, i ja són tres els que han manifestat el seu interès en tramitar els plans necessaris per regularitzar-se.
 
Avui ha tingut lloc la primera reunió de seguiment de l’acord, durant la qual s’ha facilitat als càmpings afectats uns models, tant de normativa com de memòria, que els puguin servir per redactar els plans especials i els plans d’autoprotecció. Igualment, la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme facilitarà als campings afectats els plànols d’informació necessaris i posarà a la seva disposició una unitat que s’encarregarà de l’assessorament en l’elaboració dels plans. Segons el conveni signat el juliol, la redacció dels plans s’ha d’iniciar en un termini màxim d’un any i ha de finalitzar en dos anys, ambdues dates comptades des del moment de la signatura.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 126