Fotografia d'un moment de la xerrada
Fotografia d'un moment de la xerrada
Fins ara aquestes sessions anaven adreçades als escolars i ara s’amplia el programa educatiu dels Agents Rurals a majors de 18 anys i gent gran
 
El Departament té entre altres la funció de formular plans, programes i activitats adreçades a l’educació, recerca i formació ambiental, en l’àmbit de les seves competències
 
El Cos d’Agents Rurals té encomanades les funcions d’informació i assessorament als ciutadans impulsant conductes respectuoses amb el medi ambient per prendre consciència dels riscos als quals estem sotmesos
 
Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van impartir ahir la primera xerrada sobre recomanacions de seguretat en el medi natural adreçada a l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barberà del Vallès (Vallès Occidental).
 
Els destinataris són col·lectius de persones que accedeixen al medi natural i hi realitzen diferents activitats i les xerrades tenen per objectiu donar a conèixer diferents problemàtiques derivades de l’accés al medi natural i de realització de les diferents activitats que s’hi puguin portar a terme.
 
Alguns dels temes tractats són recomanacions de seguretat si ens trobem en un incendi forestal, sobre com podem celebrar les revetlles amb precaució, com hem d’actuar si ens trobem una cacera o batuda de porc senglar, quines són les espècies de fauna i flora protegides que hem de respectar, quines espècies estan catalogades d’invasores i què podem fer per evitar-les. També què hem de fer per recollir molsa, bolets, pinyes... quines son les normes per poder circular amb vehicles motoritzats per pistes i camins, entre d’altres.
 
Aquesta és la primera xerrada que es fa a la gent gran, ja que fins ara el programa de sensibilització i educació ambiental es dedicava exclusivament als centres educatius.
 
Des de fa cinc anys el Cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural promou la sensibilització i l’educació ambiental mitjançant xerrades a escoles, sortides al bosc, alliberaments de fauna, fires i festes.
 
 
Des del 2008 s’han realitzat 4.019 xerrades informatives adreçades a un total de 103.328 alumnes sobre el coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural. Totes aquestes activitats estan fonamentades en principis de coresponsabilitat i sostenibilitat i s’adrecen especialment a les escoles, però també a altres col·lectius.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia d'un moment de la xerrada

Fotografia d'un moment de la xerrada
JPG | 215

Un altre moment de la xerrada

Un altre moment de la xerrada
JPG | 186