Imatge d'un incendi al Bages
Imatge d'un incendi al Bages
La detecció d’aquestes superfícies és una de les bases de treball per la prevenció d’incendis forestals del futur
 
El Servei de Prevenció d’Incendis Forestals, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural  ha  actualitzat les capes corresponents a la cartografia de superfícies afectades per incendis forestals, de l’any 1991 fins 2012, ambdós inclosos.
 
La idea és continuar amb aquesta línia de treball i disposar de noves actualitzacions en un futur proper del 1990 i anys anteriors.
 
Aquesta actualització incorpora 116 nous perímetres d’incendi forestal, substitueix 15 perímetres actualment existents que eren incorrectes i individualitza 18 perímetres d’incendi forestal que fins ara es consideraven multi registres (incendis independents que van col•lapsar generant un únic perímetre).
 
Aquesta feina és fruit de la col•laboració del Departament amb l’Institut Cartogràfic de Catalunya i els resultats obtinguts han estat validats en base als registres històrics disponibles al Servei de Prevenció d’Incendis Forestals.
 
Podeu consultar  aquesta informació a la cartografia que apareix a la pàgina web del Departament d’Agricultura.
 
Cal recordar que la capa actual de superfícies afectades per incendis forestals inclou gairebé 600 incendis esdevinguts a Catalunya que han afectat mes de 10 hectàrees forestals (en alguns casos s’han inclòs perímetres amb afectacions inferiors quan s’han considerat especialment rellevants) i es recullen en camp amb GPS i es validen  per comparació amb imatges satèl•lit.
 
Ara bé, el GPS és una tecnologia relativament moderna i històricament alguns perímetres no havien pogut ser recollits. És per això precisament, que es va iniciar aquesta línia de treball per recuperar amb teledetecció satèl•lit les superfícies afectades per incendis forestals que és una de les bases de treball de la prevenció d’incendis forestals del futur.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat