Onze investigadors del sistema català de recerca han estat reconeguts en la primera convocatòria dels Consolidator Grants de l’European Research Council, adreçats als científics que es troben a meitat de la seva carrera. Aquests ajuts –altament competitius- finançaran els projectes d’aquests científics durant els propers 5 anys per tal que puguin consolidar els seus equips i desenvolupar les seves idees més innovadores a tot l'Espai Europeu de Recerca.
 
Els investigadors del sistema català de recerca que han estat reconeguts (entre els quals hi ha vuit ICREA) són aquests Antonio Acín (ICFO), Daniel Maspoch Comamala (ICN), Marco Dentz (IDAEA), Iñaki Ruiz (IBE), Xavier Trepat (IBEC), Ben Lehner (CRG), Patrick Aloy (IRBB), Lara Soucek (VHIO), Alberto Miguel Martín (CREI), Barbara Rossi (UPF) i Alexandre Fidora (UAB).
 
Els Consolidator Grants busquen consolidar l'avenç de la carrera investigadora de persones amb talent i una visió innovadora que permeti noves aproximacions a problemes científics. En aquesta primera convocatòria, els projectes dels investigadors ICREA han abastat àmbits del coneixement molt diversos: biomedicina, economia, filosofia, física quàntica, nanotecnologia, bioenginyeria i biologia fonamental.
 
En total, l’ERC ha concedit 312 ajuts Consolidator, amb una inversió global de 575 milions d’euros. L’importa màxim de l’ajut serà de 2,75 milions d’euros tot i que la mitjana de les subvencions serà de 1,84 milions.
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha destacat la importància dels Consolidator Grants “per finançar projectes de recerca que es troben en un moment decisiu i pels quals sovint és difícil trobar finançament”. Castellà ha remarcat que “els darrers resultats de les convocatòries de l’ERC –Consolidator i Synergy- consoliden la segona posició de Catalunya com a gran pol de recerca entre els països de la Unió Europea, només per darrere dels Països Baixos”. El secretari d’Universitats i Recerca, finalment, ha destacat: “Catalunya concentra més de la meitat dels ajuts que rep l’Estat (20)”.

2  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 66

Els ajuts de l'ERC captats pel sistema de recerca català (comparativa amb els països de l'Espai Europeu de Recerca)

Els ajuts de l'ERC captats pel sistema de recerca català (comparativa amb els països de l'Espai Europeu de Recerca)
JPG | 50