Les persones desallotjades de l’edifici número 18 del carrer Mataró de Sant Adrià de Besòs afectat per l’incendi d’aquesta matinada, pel moment, no podran tornar als seus habitatges. Aquesta mesura s’ha determinat després de la inspecció que han dut a terme l’arquitecte municipal, conjuntament amb efectius dels Bombers de la Generalitat, ja que hi ha hagut danys importants als subministraments bàsics, així com també a alguns habitatges i a l’escala d’accés de l’edifici.
 
L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha habilitat el Centre Municipal d’Entitats Besòs per acollir les persones desallotjades, unes 100 persones. I, el mateix consistori està fent gestions per mirar que tots aquests veïns disposin d’allotjament els propers dies.   
 
D’altra banda, el cos dels Mossos d’Esquadra que ha treballat al lloc amb 12 patrulles, entre les quals la policia científica, s’ha fet càrrec de la investigació i les diligències judicials per a poder fer l’aixecament de les dues víctimes mortals: un home de 73 anys, Manuel P.M. que vivia al setè pis, i una dona de 89 anys, Carmen E.E. del sisè pis.
 
Un cop han finalitzat les tasques judicials i han evacuat a les dues víctimes, al voltant de les 12.15 hores, efectius de la Policia Local i dels Bombers de la Generalitat acompanyaran els veïns als seus domicilis a recollir pertinences.
 
Segons les darreres informacions, els serveis sanitaris del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat, dels Bombers de Barcelona i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) han atès a 23 persones in situ, de les quals quatre han estat evacuades pel SEM a diferents hospitals: una dona de 76 anys ha estat evacuada greu amb cremades i inhalació de fum a l’hospital de la Vall d’Hebron, una dona de 81 anys a l’hospital del Mar lleu per inhalació de fum, una dona de 36 anys i un home de 38 anys també lleus per inhalació de fum a l’hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi.
 
Les dotacions dels Bombers s’han anat retirant de forma gradual al llarg del matí, un cop han revisat l’edifici i, únicament, resten a la zona dues dotacions per a poder realitzar els acompanyaments de veïns.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 17 de gener de 2014
13.30 hores