• Irene Rigau també ha visitat l’Associació per a l’Atenció de Serveis i Solidaritat (AASS) de Girona i el Centre obert infantil de la Font de la Pólvora

 

Girona
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn del Sector Est de Girona “estan ajudant a què la crisi afecti menys negativament els alumnes perquè necessitem que el seu entorn social afavoreixi l’actitud per l’estudi i afavoreixi l’interès per poder promoure la seva formació”. La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut aquest matí amb els representants del Pla Educatiu d’Entorn del Sector Est de Girona. Seguidament, ha visitat l’Associació per a l’Atenció de Serveis i Solidaritat (AASS) de Girona i el Centre obert infantil de la Font de la Pólvora, que formen part d’aquest pla educatiu.
 
El Pla Educatiu d’Entorn del Sector Est i el Pla Integrant Accions del municipi és una plataforma que coordina diferents actuacions i programes del territori que tenen com a objectiu avançar en la transformació i cohesió social dels barris del Sector Est de Girona. Els centres del Departament d’Ensenyament que hi estan implicats són les escoles Font de la Pólvora, Vilaroja i Sagrada Família; també hi estan vinculats els instituts Montilivi, Vicens Vives i Sobrequés, i els col·legis La Salle, Vedruna, i Les Alzines.
Girona
La consellera Rigau ha explicat que durant la reunió, que ha mantingut amb representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i les diferents entitats implicades en el projecte,  s’han tractat qüestions com “la formació dels adults, els itineraris escolars que fan els alumnes, o l’increment que necessitem que hi hagi cap a la secundària i cap a la postobligatòria”. Ha afegit que també han parlat de com diversificar els recursos de cara al curs vinent i de com adequar el perfil de les places d’aquests centres educatius “amb el compromís que es necessita”.
 
A la tarda, la consellera d’Ensenyament presidirà el lliurament dels premis del segon concurs d’emprenedoria a la formació professional de les comarques gironines. L’acte començarà a les 16h a l’Auditori Josep Irla de Girona amb la intervenció del director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons.
 
Posteriorment, la titular d’Ensenyament es traslladarà a Banyoles, on a partir de les 19.30h assistirà a la presentació pública del llibre M’hi veig en cor, del cardiòleg Ramon Brugada. L’acte se celebrarà a l’Ajuntament de Banyoles amb l’assistència de l’alcalde del municipi, Miquel Noguer.
 
 
17 de gener de 2014

2  

Imatges

Girona

Girona 98

Girona 2

Girona 2 830