President

President Mas

Comunicat amb motiu de la reunió del president de la Generalitat amb el president de la Regione Lombardia

query_builder   17 gener 2014 17:35

event_note Nota de premsa

Comunicat amb motiu de la reunió del president de la Generalitat amb el president de la Regione Lombardia

 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut avui en una visita privada el president de la Regione Lombardia (Itàlia), Roberto Maroni, i president de l’Associació europea Quatre Motors, de la qual el govern de la Generalitat en va ser impulsor. Aquesta trobada s’ha produït a petició del president llombard, que visita la capital catalana convidat per la Cambra de Comerç Italiana a Barcelona, i també hi ha participat el cònsol general d’Itàlia a Barcelona, Stefano Nicoletti.
 
Els dos presidents han comentat qüestions sobre les prioritats de la presidència llombarda de la xarxa dels Quatre Motors per Europa, integrada per Catalunya, Rhone-Alpes, Baden-Württemberg i Llombardia; sobre una iniciativa llombarda en matèria de seguretat alimentària; i sobre l’Expo universal a Milà prevista pel 2015, amb el lema “Alimentar el món, energies per a la vida”. Es tracta de l’esdeveniment italià amb major projecció internacional dels propers anys.
 
El president Mas ha explicat al seu homòleg llombard que Catalunya és un país orgullós de ser europeu i que continuarà essent-ho, independentment del que succeeixi amb el seu estatus polític. Artur Mas ha evocat un projecte europeu més fort i integrat políticament i social, malgrat els dèficits existents en l’Europa actual, i ha afirmat que la continuïtat de Catalunya en l’Euro està fora de tota qüestió.
 
En aquest sentit, el president Mas ha afirmat que no existeix cap debat sobre la continuïtat de Catalunya a l’Euro perquè els catalans són coneixedors dels avantatges que els ha aportat formar part de la Unió Econòmica i Monetària en un moment de crisi econòmica com l’actual. El president Mas també ha presentat l’enorme riquesa que implica per un país com Catalunya estar conformat per ciutadans de procedències tan diferents, d’Espanya i també d’altres països d’arreu d’Europa i de la resta del món.  
 
 
Palau de la Generalitat, Barcelona 17 de gener de 2014
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia