• L’acord permetrà a l’alumnat que cursa francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d’educació secundària de Catalunya l’obtenció d’aquest diploma

 

  • El DELF escolar a Catalunya (Diploma d’Estudis en Llengua Francesa) l’atorga el Ministeri d’ Educació Nacional de França i pels nivells A2 i B1 del marc europeu de referència
 
Signatura DELF
El Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès d’Espanya han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració per a establir el Diploma d’Estudis en Llengua Francesa (DELF) escolar, adreçat a l’alumnat que cursa francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d’educació secundària de Catalunya. El conveni, que va ser aprovat per acord de Govern el passat 7 de gener, l’han signat el secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Joan Mateo, i el director de l’Institut Francès d’Espanya, Alain Fohr.
 
El conveni internacional permetrà atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2 i B1 del marc europeu comú de referència. El títol que s’obtindrà, el DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tota Europa.
 
L’objectiu de l’acord de col·laboració entre les dues administracions és promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.
 
En aquest primer any de vigència es podran inscriure a les proves fins a 500 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat, d’acord amb la següent prioritat: en primer lloc l’alumat escolaritzat en centres  Batxibac –centres que cursen el currículum mixt Batxillerat-Baccalauréat-; a continuació l’alumnat escolaritzat en centres de secundària i que estudien francès com a primera llengua estrangera; i finalment l’alumnat de centres d’ESO que estudien francès com a segona llengua estrangera.
 
Els propers cursos es preveu un increment notable de l’ alumnat que pugui accedir a realitzar aquestes proves.
 
Els alumnes que vulguin inscriure’s per obtenir el certificat ho podran fer  el febrer, i les proves tindran lloc el mes de maig. L’examen es durà a terme a centres públics d’arreu de Catalunya seleccionats per a realitzar les proves.
 
L’acord entre totes dues administracions també estableix que l’Institut Francès enguany faci formació al professorat de francès dels centres implicats en aquesta convocatòria, per tal d’ajudar-lo a preparar l’alumnat per a les proves.
 
 
18 de gener de 2014

2  

Imatges

Signatura (1)

Signatura (1) 2811

Signatura (2)

Signatura (2) 2574