Educació

L'institut la Garrotxa i l'Institut Santa Coloma de Farners, guanyadors dels premis d'emprenedoria a l'FP de Girona

query_builder   17 gener 2014 18:08

event_note Nota de premsa

L'institut la Garrotxa i l'Institut Santa Coloma de Farners, guanyadors dels premis d'emprenedoria a l'FP de Girona

        
  • La consellera d’Ensenyament ha lliurat els guardons de la segona edició del concurs d’emprenedoria a la formació professional de les comarques gironines
 
  • Irene Rigau: “La formació professional a Catalunya està vivint una gran època. Estem en la fase final de la redacció de la llei de formació professional per dotar-nos d’un marc que donarà moltes més possibilitats als centres de formació professional”
 
  • L’objectiu del concurs és fomentar la formació en emprenedoria i l’esperit emprenedor entre l’alumnat d’FP
e
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha lliurat aquesta tarda els guardons als guanyadors de la segona edició dels premis d’emprenedoria a la formació professional de les comarques gironines. Els centres premiats són dos: l’institut la Garrotxa d’Olot en la modalitat de cicle formatiu de grau mitjà i l’institut Santa Coloma de Farners en la modalitat de cicle formatiu de grau superior. Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte a l’Auditori Josep Irla de Girona, presidit per la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.
 
El concurs té com a principal objectiu impulsar la formació en el terreny de l’emprenedoria i alhora fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional. A través d’aquesta iniciativa, es vol millorar la capacitat dels centres per fomentar la generació de projectes d’autoocupació entre l’alumnat d’FP, i afavorir la capacitat dels alumnes per formular projectes d’empresa i d’autoocupació relacionats amb el sector que estudien.
 
La consellera Rigau ha destacat que “aquests premis d’emprenedoria demostren com han calat a la mentalitat dels nostres centres els valors inherents al fet emprenedor entre els joves. Som conscients que no es pot ser emprenedor de manera fàcil, l’emprenedoria comporta unes actituds que cal que es conreïn a la personalitat dels joves”. Per això, ha destacat els treballs presentats a concurs: “Aquí  podem valorar persones que han demostrat com poden marcar el seu destí, amb els valors de constància, creativitat, superació de dificultats, de saber treballar en equip, de saber sumar i posar la il·lusió per sobre el pessimisme. Aquestes persones ja estan agafant les eines i el domini del seu propi futur”.
 
La titular d’Ensenyament ha recordat que el Govern està treballant en la futura llei de la formació professional: “La formació professional a Catalunya està vivint una gran època. Estem en la fase final de la redacció de la llei de formació professional. Els departaments d’Ensenyament i d’Empresa i Ocupació treballen conjuntament per dotar-nos d’un marc que donarà moltes més possibilitats als centres de formació professional. Hi ha hagut un protagonisme directe de tots els centres d’FP en fer un pas endavant en la millora de l’èxit escolar dels nostres alumnes”.
 
Irene Rigau també ha volgut remarcar que enguany prop de 20.000 alumnes fan l’assignatura d’emprenedoria a l’ESO, molts dels quals la fan en llengua anglesa. I ha ressaltat que “necessitem que l’emprenedoria sigui un fil conductor de tot el sistema. Un fil conductor que pugui lligar l’objectiu de formar persones, per tal que d’adultes puguin realitzar-se a través de l’experiència personal”.
 
Enguany s’han presentat 12 projectes a concurs i els dos projectes guanyadors són:
 
-       Cria i elaboració de carn de porc a la ramaderia de Casas, de l’alumne Gerard Casas de l’institut La Garrotxa d’Olot, i que ha cursat el cicle de grau mitjà de Producció Agropecuària.
 
-       Pellets del Gironès, S.A., dels alumnes Carme Serrano, Anna M. Rauta, Carles Casals i Nil Torrent, de l’institut Santa Coloma de Farners, i que han cursat el cicle de grau superior d’Administració i Finances.
 
Durant l’acte de lliurament, el gerent de l’empresa Embutidos Monter  SLU –Narcís Cañigueral- ha fet la valoració del projecte del guanyador del cicle de grau mitjà de l’institut La Garrotxa, mentre que el conseller delegat de les empreses Tallers Masias S.A. i Masias Recycling –Jaume Masias- ha valorat el treball del guanyador de l’institut de Santa Coloma de Farners. El jurat del concurs està format per representants dels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, de PIMEC, FOEG i de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona.
 
 
 
17 de gener de 2014

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 1509

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia