• A Sarrià de Ter (Gironès) dues persones han estat evacuades per la mala combustió d’una estufa
  • Quatre persones han quedat intoxicades per monòxid de carboni a Bellaguarda (Garrigues), una de les quals en estat greu
  • Dues persones més afectades per intoxicació de monòxid a Vallromanes (Vallès Oriental)
  • Tres afectats lleus per fum en un incendi d’habitatge a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
 
 
Dues persones evacuades a Sarrià de Ter (Gironès) per mala combustió d’una estufa
 
Els Bombers de la Generalitat van rebre anit, a les 20.48 hores, l’avís d’una possible fuita tòxica a l’interior d’un habitatge, al c/ Major de Sarrià de Ter. L’avís d’emergència el facilità el llogater del pis en trobar-se, ell i la seva dona, marejats.
 
Una dotació de comandament dels Bombers es va activar i, després de tancar la clau de pas de la caldera i comprovar que les medicions de gas eren negatives, va realitzar la ventilació del pis.
 
Una dona de 46 anys i un home de 39 anys van ser evacuats a l’Hospital Doctor Trueta de Girona, amb símptomes lleus d’intoxicació per monòxid de carboni. Segons les primeres valoracions, la intoxicació es va produir per la mala combustió d’una estufa.
 
 
A Bellaguarda (Garrigues) quatre persones van ser evacuades a l’Arnau de Vilanova, una de les quals en estat greu
 
Poc abans de les deu de la nit d’ahir els Bombers de la Generalitat van atendre un servei per revisar una casa del carrer de les Eres de Bellaguarda, on quatre persones havien patit una intoxicació per monòxid de carboni.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) desplaçà dues unitats fins al lloc dels fets, les quals van realitzar la primera assistència als ferits i la seva posterior evacuació fins a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
 
Les persones afectades van ser una dona de 83 anys, amb diagnòstic greu; una altra dona de 57 anys i dos homes, de 85 i 60 anys, amb diagnòstic menys greu. Tots quatre presentaven símptomes d’intoxicació de monòxid que, segons les primeres hipòtesis, va ser provocada per la mala combustió del grup electrogen que hi havia a la casa.
 
 
Dues persones evacuades a l’Hospital de Granollers per mala combustió d’una caldera a Vallromanes (Vallès Oriental)
 
A tres quarts d’una de la matinada, els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís d’una possible fuita a l’interior d’una casa del carrer Marinada, a Vallromanes (Vallès Oriental).
 
Dues dotacions dels Bombers van realitzar les medicions oportunes i van comprovar que no hi havia acumulació de gas. Segons les primeres informacions, una mala combustió de la caldera va provocar un excés de monòxid de carboni a l’aire. Els Bombers van ventilar tota l’estança i van evacuar dues persones a l’Hospital de Granollers. Totes dues presentaven una simptomatologia lleu.
 
 
Un incendi d’habitatge a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) fa tres ferits lleus per intoxicació de fum
 
Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat, a dos quarts de set de la matinada, sis dotacions per atendre un servei de foc d’habitatge a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), a l’avinguda Banús Alta, número 25. L’incendi, que s’ha extingit en poc menys de mitja hora, ha afectat una habitació del segon pis.
 
Els Bombers han confinat amb seguretat els veïns de planta superior (el bloc consta de 2 escales amb tres plantes) i han evacuat la resta. A les vuit del matí, tots els veïns havien ja tornat a casa.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat dues unitats, les quals han atès i evacuat tres persones que vivien al pis sinistrat. Una dona de 48 anys, una altra de 40 i una menor d’edat han estat traslladades a l’Hospital Universitari Genrmans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, amb símptomes lleus per inhalació de fum.
 
 
Els Bombers de la Generalitat recorden els següents consells de seguretat per evitar possibles intoxicacions de monòxid de carboni:
 
 
o         És molt important que l’habitació o estança on hi ha l'aparell de calefacció tingui la ventilació adequada. Evitarem problemes de concentració de gasos tòxics, sobretot el monòxid de carboni, i la mala olor.
 
o         Cal revisar i mantenir correctament els aparells de calefacció, per tal de garantir la correcta combustió.
 
o         Si volem augmentar la nostra seguretat, podem instal·lar un detector d’incendis i de monòxid de carboni, i disposar d’un extintor portàtil per al cas d’incendi. Cal saber com fer ús de l’extintor en aquest cas.
 
 
Podeu trobar més informació dels Bombers de la Generalitat sobre consells de seguretat a la llar al següent web:
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 19 de gener de 2014
12.00 hores