Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Barcelona acollirà al juny, per primera vegada, el congrés de logística més important d'Europa

query_builder   20 gener 2014 16:18

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Barcelona acollirà al juny, per primera vegada, el congrés de logística més important d'Europa

El conseller Puig amb Sònia Recasens i el director de l'European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman
 


·        Es tracta de la 16a edició de l’European Supply Chain & Logistics Summit, que portarà a la capital catalana uns 600 alts directius d’empreses entre el 16 i el 18 de juny.
 
·        L’esdeveniment, que tornarà a celebrar-se l’any vinent a la ciutat, permetrà que algunes de les empreses més importants del món coneguin de primera mà els atractius que ofereixen Catalunya i Barcelona per situar aquí les seves bases logístiques.
 
·        Algunes companyies que van participar l’any passat al congrés, que fins ara se celebrava a Berlín, van ser Walt Disney, Intel, Renault, Burger King, IBM, Henkel o Nokia, entre d’altres.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat aquest dilluns que el proper mes de juny Barcelona acollirà, per primera vegada, el congrés de logística més important d’Europa, l’European Supply Chain & Logistics Summit.
 
L’acte, al qual també hi ha participat la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha servit per presentar la 16a edició del congrés, que portarà a Barcelona uns 600 alts directius d’empreses de tot el món.
 
Puig ha assegurat que és “un motiu d’orgull” que el congrés es faci a Barcelona, i ha subratllat l’aposta decidida de Catalunya per esdevenir la porta d’entrada del sud d’Europa. De fet, pel conseller, el nostre país ja és un punt de referència en el comerç internacional, però encara ho serà més. El titular d’Empresa i Ocupació ha destacat la “formidable” situació geogràfica de Catalunya i les seves infraestructures de referència, com el Port de Barcelona i el de Tarragona, l’Aeroport de Barcelona i les xarxes viàries i ferroviàries.
 
De la seva banda, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha assegurat que el congrés potenciarà encara més un sector “bàsic per a la ciutat, ja que constitueix per si mateix un sector econòmic molt potent i alhora dóna servei a la resta de teixit productiu i li permet ser molt competitiu”. 
 
L’European Supply Chain & Logistics Summit tindrà lloc entre el 16 i el 18 de juny al Palau de Congressos de Catalunya, i l’organització, World Trade Group, ja ha anunciat que Barcelona el tornarà a acollir l’any vinent. El congrés comptarà amb conferències d’una cinquantena de professionals del sector a nivell internacional, i servirà per fer networking i compartir experiències i coneixements en l’àmbit de la logística. Durant l’esdeveniment també es promouran reunions B2B entre empreses estrangeres i catalanes.
 
Els últims anys el congrés s’havia celebrat a Berlín, Amsterdam, Praga o Frankfurt, però l’organització va decidir canviar d’ubicació. Competint amb Londres, Roma i Rotterdam, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat, Invest in Catalonia, va presentar candidatura per tal que l’esdeveniment se celebrés a la capital catalana.
 
Segons el director de l’European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman, l’elecció de Barcelona com a seu del congrés ha estat una decisió “natural”, ja que “s’està establint ràpidament com una porta internacional en l’entrada i sortida de mercaderies dins i fora d’Europa i la Mediterrània”. Per Chapman, la capital catalana s’associa amb una indústria “moderna i dinàmica”, i per la seva condició de “hub que compta amb mar, carretera, tren i aire se situa per sobre d’altres centres logístics del món.
 
L’esdeveniment permetrà que Catalunya es posicioni estratègicament com a porta d’entrada al sud d’Europa i que algunes de les empreses més importants del món coneguin de primera mà els atractius que ofereix el nostre país per tal que situïn aquí les seves bases logístiques. És per això que, per exemple, s’aprofitarà per fer una visita tècnica amb empreses estrangeres al Port de Barcelona.
 
L’any passat, en aquest esdeveniment, hi van participar empreses com Walt Disney, Intel, Renault, Burger King, Nike, Unilever, Henkel, IBM, Telefónica, Vodafone, Nokia, Procter & Gamble, Gucci, Lenovo o Danone, entre d’altres.
 
 
Catalunya i la logística
Durant el període 2011-2012, el conjunt del sector de la logística i el transport ha experimentat un creixement d’un 2,8%, situant el pes econòmic de la logística en el 4,1% del conjunt de l’economia catalana. Empreses com Decathlon, Lidl, Aldi, Mercadona o Privalia centralitzen gran part de la seva activitat logística a Catalunya.
 
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, amb Sònia Recasens i el director de l'European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman (1)

El conseller Puig, amb Sònia Recasens i el director de l'European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman (1)
JPG | 1433

El conseller Puig, amb Sònia Recasens i el director de l'European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman (2)

El conseller Puig, amb Sònia Recasens i el director de l'European Supply Chain & Logistics Summit, Chris Chapman (2)
JPG | 1366

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia