El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca, Alimentació i Medi Natural, ha organitzat una jornada de guies i educadors ambientals per aquest dijous, 23 de gener.
 
Aquesta és la primera de les accions que s’ha dissenyat amb l’objectiu de detectar i compartir els problemes i necessitats dels professionals de les empreses.
 
En el marc del pla d’actuacions de la Carta europea de turisme sostenible (CETS) al delta de l’Ebre es va crear, a finals del passat 2013, la Comissió d’Educació Ambiental. Aquesta Comissió està encapçalada pel Camp d’Aprenentatge del delta de l’Ebre, el Museu de les Terres de l’Ebre i el Parc Natural del Delta de l’Ebre.
 
La Carta europea de turisme sostenible (CETS) és una acreditació d'àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en un territori es realitzi de forma sostenible d'acord amb els objectius de la Carta. Es tracta principalment de reconèixer l'espai natural protegit com a herència per al futur i de desenvolupar el turisme de forma sostenible, considerant el medi ambient, les necessitats dels visitants, la població local i els empresaris.
 
La primera jornada de treball tindrà lloc proper dijous 23 de gener, de 9 a 14h, al Camp d’Aprenentatge del delta de l’Ebre (Av, Constitució, 67. Sant Carles de la Ràpita). El programa serà:
 
Jornada de treball de guies i educadors ambientals
 
Destinataris: Professionals i empreses del sector del guiatge i l’educació ambiental.
Objectius:
  • Conèixer els processos de certificació de la CETS i la Reserva de la Biosfera en les empreses de guiatge i educació ambiental.
  • Conèixer les tendències i oportunitats del sector en el futur immediat.
  • Detectar i compartir els problemes i/o necessitats dels professionals de les empreses.
  • Detectar les necessitats de formació del sector.
 
Programa
9,30 h. Recepció participants i lliurament documentació.
9,45 h. Presentació dels processos de certificació de la CETS i de la Reserva de la Biosfera de les empreses d’ecoturisme i d’educació ambiental. Imma Juan, PN Delta de l’Ebre i Josep Aragonés, director tècnic del CODE.
10,30 h. Pausa-cafè
11,00 h. Ponència : “2020 l'ús sostenible de l'espai natural, entre la necessitat social i l'exigència d'un lloc de treball". Pere Vives, cap del departament d’EA de la Fundació Pere Tarrés i professor a la Universitat Ramon Llull.
12,00. Presentació assistents i debat obert entorn a les qüestions tractades.
13,45 h. Conclusions
14,00 h. Tancament de la jornada.
 
Inscripcions: Gratuït. Confirmació d’assistència indicant les persones abans del 21 de gener, al correu: cetsdelta@gencat.cat o Tel. 977 482 181