L’espai tornarà a l’activitat a finals de mes gràcies a les aportacions de la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Fundació Catalunya-La Pedrera i l’Ajuntament  
El Departament de Benestar Social i Família s’ha implicat en la reobertura de l’equipament cívic que acull les activitats del Casal de Gent Gran del Pont de Suert amb una aportació de 15.000 euros. D’aquesta manera i gràcies també a la Diputació de Lleida i el propi Ajuntament, l’espai podrà tornar a l’activitat a finals de gener després del tancament anunciat el mes passat per l’entitat titular del servei, la Fundació Catalunya-La Pedrera, que a partir d’ara cedirà gratuïtament el lloguer del local.
 
El casal havia format part anteriorment de la xarxa d’equipaments cívics de la Generalitat, quan ocupava part de la Residència Assistida Alta Ribagorça, de titularitat pública. Amb les obres de millora i ampliació que es van dur a terme a la residència el 2008, el casal es va traslladar a uns locals municipals i posteriorment a les dependències del Club Sant Jordi, aleshores adscrit a la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya. Durant tot aquest temps la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha mantingut la dinamització de les activitats del casal amb una aportació anual de 200 hores de monitoratge, inversió que continuarà amb normalitat.
 
El proper dilluns 27 de gener el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, i l’alcalde del Pont de Suert, Albert Alins, visitaran el casal i mantindran una trobada amb l’Associació de Gent Gran Alta Ribagorça i els usuaris de l’equipament per compartir la bona notícia. L’espai proporciona a les persones grans un lloc de reunió on duen a terme tallers i activitats com, per exemple, balls, cursos d’idiomes i d’informàtica. Fins ara comptava amb una cinquantena de beneficiaris de forma habitual.
 
Els casals de gent gran són equipaments cívics orientats al benestar de la gent gran. Promouen el civisme, les relacions personals i intergeneracionals, el creixement de la persona i la seva participació social i comunitària. Ofereixen activitats formatives, esportives, artesanals, musicals i d'apropament a les noves tecnologies, entre d’altres, dissenyades a partir de les propostes dels usuaris de cada equipament. També fomenten la participació en intercanvis culturals i trobades amb altres casals de tot Catalunya. Hi poden accedir totes les persones que visquin a Catalunya, que hagin complert 60 anys o bé siguin pensionistes o treballadors a l’atur majors de 52 anys, així com els seus cònjuges.