• La fira tindrà lloc a la ciutat alemanya del 27 al 30 de gener de 2014
  • És un dels principals punts de trobada de programadors i responsables de festivals, tant alemanys com centreeuropeus
Freiburg
La 26a fira internacional d'arts escèniques i música Internationale Kulturbörse de Freiburg (IKF) acollirà 28 companyies, empreses i institucions culturals catalanes. La presència catalana a Freiburg (Alemanya) es concentrarà en un estand paraigua del Departament de Cultura, des d'on es donaran a conèixer les propostes catalanes al públic professional, principalment programadors i responsables de festivals d'arts de carrer, teatre, dansa, espectacles infantils, circ i música.
 
En els últims anys les arts escèniques i la música catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys. Tant en l'edició del 2012, quan Catalunya va ser convidada especial a la fira, com al 2013, la fira ha comptat amb una presència important de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa, com ha estat el cas de la Cia. La Tal, Ponten Pie, Los Galindos o Sebas, per citar-ne algun exemple.
 
De les 28 entitats presents enguany a Freiburg, 17 participaran amb els seus espectacles al programa d'actuacions de la fira. El grup de percussió Brincadeira participarà en la gala inaugural de la IKF, i també actuarà en el programa de showcases (actuacions curtes de 20 minuts). Dins de la secció Special, les companyies PSiRC, Ponten Pie i Insectotròpics representaran la versió íntegra dels seus espectacles Acrometria, Ârtica i Caputxeta Galàctica, respectivament. Les companyies Bot Project, Trukitrek, Loco Brusca, Bufa&Sons, JAM, Encara Farem Salat, CampiQuiPugui, Tutatis i Max Calaf actuaran dins del programa de showcases.
 
Les companyies d’arts de carrer Itinerània, KataKraK, Tombs Creatius i Toc de Fusta  participaran també a la Kulturbörse de Freiburg amb una instal·lació conjunta que mostrarà jocs i construccions amb fusta, metall i objectes reciclats, dirigits a públic infantil i familiar.
 
L'any 2012, i com a resultat de la presència continuada del Departament de Cultura, la IKF va comptar amb un programa especial dedicat a artistes de Catalunya i les Balears, organitzat amb la col·laboració de l'Institut Catalaà de els Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura i l'Institut Ramon Llull, i també amb el suport especial del Ministeri de Cultura del Land Baden-Württemberg, partner de Catalunya en el programa "Quatre Motors per a Europa".
 
Les companyies catalanes que han confirmat la seva assistència a la Kulturbörse de Freiburg 2014 són:
 
 
Actua Produccions
Bàcum
Bot Project (*)  
Brincadeira (*)
Bufa&Sons (*)
CQP Campi qui Pugui (*)
Companyia de Comediants La Baldufa
Cia. La Tal
EFS Encara Farem Salat (*)
Insectotròpics (*)
Itinerània (*)
JAM (*)
KataKraK (*)
Katraska Cia
La Maleta dels Espectacles
La Petita Malumaluga
Loco Brusca (*)
Los Galindos
Max Calaf Sevé (*)
Obsidiana
Ponten Pie (*)
Psirc (*)
Produccions Edúcats
Toc de Fusta (*)
Tombs Creatius (*)
Trukitrek & Otto Panzer (*)
Tutatis (*)
Urbantango
 
(*) companyies amb showcase
 
A la Kulturbörse de Freiburg també hi seran presents la Fira Mediterrània de Manresa, l’Institut Ramon Llull i el Departament de Cultura (Institut Català de les Empreses Culturals).
 
Més informació:  www.catalanarts.cat