Homenatge a les entitats de dones
La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha presidit aquesta tarda l'acte d’homenatge i reconeixement públic que el Govern de la Generalitat fa a les associacions de dones que durant l’any passat van complir vit-i-cinc anys de trajectòria. L’acte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat.
 
Montse Gatell ha felicitat i ha agraït a les associacions la seva tasca solidària i ha destacat que “les entitats de dones són eines indispensables per al progrés i el benestar de tota la societat”.
 
La presidenta de l’ICD també s’ha referit a “les entitats de dones com a impulsores i  constructores de xarxes comunitàries solidàries, relacionals i de suport mutu” i ha recordat que “la societat no sempre ha valorat prou merescudament les entitats de dones com a cambres pròpies on les dones han pogut compartir i aportar sabers i experiències, laboratoris d’emprenedoria i de creació de talent femení, així com refugi de cultura i oci”.
 
A Catalunya hi ha actualment 1.076 associacions de dones. En el territori es troben distribuïdes de la següent manera: 556  a Barcelona, (239 de les quals tenen seu a la ciutat de Barcelona); 90 a les comarques de Girona; 206 a les comarques de Lleida; 148 a les comarques de Tarragona i 76 a les de Terres de l’Ebre.
 
Les nou associacions que compleixen vit-i-cinc anys de trajectòria  són:
 
-         Associació de dones Taxonera-Penitents, de Barcelona (Barcelonès)
-         Agrupació cultural de dones de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental)
-         Associació de Dones Independents de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat)
-         Centre de Cultura Popular i l’Amistat-Sagrada Família, de Manresa (Bages)
-         Associació de dones de Corbins (Segrià)
-         Associació de Dones de Gimenells (Segrià)
-         Associació de dones endavant, de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre)
-         Grup de Dones d’Ulldecona (Montsià)
-         Associació Catalana de Puntaires, de Barcelona (Barcelonès)

1  

Imatges

Homenatge a les entitats de dones

Homenatge a les entitats de dones 419