El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha rebut aquesta tarda, a la sala d’actes del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, les seleccions catalanes d’handbol infantils, cadets i juvenils femenines i masculines, a les quals ha felicitat per “l’èxit històric” en els recents Campionats d’Espanya de seleccions, disputats a Astúries, on van obtenir dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze.
sge
Foto: Jordi Estruch
A la recepció hi han assistit el centenar de jugadores i jugadores de les diverses seleccions, amb els respectius equips tècnics, acompanyats del president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomàs Moral, i els familiars dels joves esportistes, protagonistes d’uns resultats històrics per a l’handbol català. La massiva assistència ha omplert l’auditori, on s’han reunit prop de 300 persones.
 
Ivan Tibau ha subratllat que les medalles assolides demostren que “l’handbol base català està viu i té garantit el futur”, ha refermat l’aposta del Govern, la Federació i els clubs per fer créixer un dels esports més importants de Catalunya, i ha remarcat que “en el pitjor escenari econòmic, han arribat els millors resultats, cosa que demostra que el model català de tecnificació és un èxit”.
 
El secretari general de l’Esport també s’ha compromès a lluitar de la mà amb totes les federacions per superar les dificultats econòmiques, i s’ha felicitat que amb actuacions com les de les seleccions d’handbol “donem a conèixer Catalunya i el seu potencial esportiu al món”.
 
Per la seva banda, Tomàs Moral ha expressat l’”orgull” de la Federació de “defensar Catalunya i l’esport català amb valors com la lluita, el sacrifici i la competició”, i ha agraït l’esforç dels clubs i els esportistes per haver protagonitzat un “any històric”. Moral ha incidit especialment en els grans resultats de les noies, fruit del Pla de Millora de l’Handbol Femení endegat per la Federació, que en els últims anys està proporcionant èxits a les diverses seleccions. “Aquestes medalles fan créixer l’autoestima de l’handbol català”, ha conclòs el president.
 
També hi han intervingut Eva Torremorell i Jordi Altés, representants de les seleccions juvenils femenina i masculina, que s’han mostrat agraïts de poder viure “la gran experiència de competir en uns Campionats d’Espanya” i satisfets d’haver fet de Catalunya “la triomfadora” d’aquests campionats en base a “uns valors que han de perdurar”.
 
En aquests campionats, celebrats a principis de gener a Gijón, Catalunya va guanyar un total de 5 medalles. En categoria femenina, es van aconseguir dues medalles d’or, en categoria cadet i en infantil - aquesta última és la primera que s’aconsegueix en tota la història de l’handbol català-, així com una medalla de bronze en categoria juvenil, de manera que totes les seleccions catalanes femenines van pujar al podi.
 
Pel que fa als nois, les seleccions cadet i infantil van guanyar la medalla d’argent, mentre que la juvenil es va quedar a les portes de medalla i va finalitzar en quarta posició.
 

1  

Imatges

Fotografia de grup (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de grup (Autor: Jordi Estruch) 374