• TECNIOSPRING atorgarà 56 ajuts a la contractació de personal investigador per a projectes de recerca aplicada i transferència de tecnologia.
 
  • Els investigadors desenvoluparan un projecte de 2 anys de durada en un dels centres tecnològics i de recerca de la xarxa TECNIO de la Generalitat.
 
  • Els 45.000 investigadors que hi ha a Catalunya representen l’1,76% de la població activa, una taxa superior a la mitjana europea (1,66%).
 
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIO - l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació-, ha posat en marxa el programa de mobilitat per a investigadors TECNIOSPRING (www.tecniospring.eu), que té una dotació de 7,8 milions d’euros. El programa està cofinançat per la Comissió Europea amb 3,1 milions d’euros i ACCIO hi aporta l’import restant.
 
Es tracta del projecte gestionat per ACCIO que fins al moment ha rebut més finançament per part de la Comissió Europea i que, a la vegada, ha estat dotat amb la major quantitat dins la convocatòria europea per a nous programes de mobilitat.
 
El programa atorgarà un total de 56 ajuts a la contractació de personal investigador en els propers 5 anys. En la primera convocatòria s’han atorgat un total de 16 ajuts per a investigadors seleccionats que provenen d’Europa (63%) i d’Amèrica (37%).
 
Els investigadors seran contractats per centres de la xarxa TECNIO durant el primer trimestre del 2014 per desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència de tecnologia durant 2 anys. Els projectes aprovats pertanyen als àmbits tecnològics dels Materials, TIC, Energia i Mediambient, Biotecnologia i Química. Els salaris dels investigadors s’establiran entre 40.000 i 56.000 euros. 
 
Catalunya compta amb 45.000 investigadors que treballen a jornada complerta en el sector públic i privat. Aquesta xifra representa l’1,76% del total de la població activa catalana, una taxa superior a la mitjana europea que se situa en l’1,66%.
 
Mitjançant la mobilitat d’investigadors experimentats, TECNIOSPRING potencia la incorporació de  talent científic en el sistema de recerca i innovació català i l’establiment d’aliances internacionals estratègiques amb entitats punteres, reforçant la capacitat de Catalunya d’incidir internacionalment en la  recerca i la innovació. La segona convocatòria del programa TECNIOSPRING s’obrirà el mes de febrer de 2014.
 
TECNIOSPRING  s’emmarca dins les Marie Curie Actions del Programa PEOPLE del 7è Programa Marc, concretament dins el programa COFUND (Co-funding of Regional, National and International Programmes) de la Unió Europea.