Territori

Investigadors europeus tracten a Barcelona sobre els avenços en la recerca dels impactes de les escombraries marines

query_builder   23 gener 2014 11:31

event_note Nota de premsa

Investigadors europeus tracten a Barcelona sobre els avenços en la recerca dels impactes de les escombraries marines

  • L’Agència de Residus de Catalunya acull la trobada anual del projecte CleanSea, projecte interdisciplinar del 7è Programa Marc de la Unió Europea
 
 
Avui i demà l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) acull la reunió del projecte CleanSea, un projecte interdisciplinar del 7è Programa Marc de la Unió Europea que té com a soci a Barcelona el Centre Mediterrani EUCC. El projecte tractarà els avenços en la recerca sobre els efectes dels residus, particularment plàstics, sobre els organismes marins. La finalitat és millorar en el coneixement de la composició de les escombraries marines, la seva distribució i els impactes, per identificar estratègies i mesures que permetin minimitzar aquest problema, sobretot adreçades a la producció, i a un consum i un comportament responsable. La trobada se celebra precisament poc després que els Estats que formen part de la Convenció de Barcelona per a la protecció del mar Mediterrani hagin aprovat el Pla Regional per a la Gestió i Prevenció d’Escombraries Marines.
 
L’ARC presentarà diferents models de bones pràctiques, com l’acord per a la reducció del consum de bosses de plàstic, el Pacte per la Bossa. Aquest acord ha permès que Catalunya hagi reduït el consum per càpita de bosses de plàstic d’un sol ús un 45% en quatre anys, situant-se per sota de la mitjana europea. Els últims estudis indiquen que els ciutadans europeus consumeixen unes 198 bosses cada any, mentre que els catalans n’usen 179. Per la seva banda, el Centre de Consum i Producció Sostenible (CAR/SCP), del Pla d’Acció del Mediterrani del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), amb seu a l’ARC, presentarà els principals objectius i mesures continguts al Pla Regional sobre Escombraries marines.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 57

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia