L’exposició “Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau”, que s’estructura  a partir del material procedent d’aquesta Col·lecció tèxtil, ha renovat de nou les 115 peces que s’han exhibit en la segona presentació de material.  Amb aquesta tercera i darrera presentació s’haurà mostrat un total de 350 peces dels principals dissenyadors i marques catalans, des dels anys cinquanta del segle passat fins l’actualitat.
palaurobert
El director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, oferirà el dilluns 27 de gener, a les 13 hores, una recepció als representants del món del disseny, la moda i patrocinadors per presentar la renovació dels vestits de l’exposició. També hi assistirà el comissari de la mostra, Josep Casamartina i Parassols.
La nova presentació inclou la majoria de noms importants de les seleccions anteriors, com ara el prêt-à-porter fet pels clàssics de l’alta costura com Pertegaz, Santa Eulalia, Pedro Rodríguez, El Dique Flotante o Pedro Rovira; els renovadors Toni Miró, Margarita Nuez, Roser Marcé, Teresa Ramallal, Luis Fortes, Mila y  Tucho Balado, Estrella G, Pep Boluña, Núria Aymerich o Tráfico de Modas; la generació dels anys noranta com Josep Font, David Valls, Lydia Delgado, Andrea Morros, Celia Vela o Gemma Sender; marques emblemàtiques com Desigual, Armand Basi, Mango Custo Barcelona, Jocavi, Kleymac, Aninoto, Isabel de Pedro, Javier Simorra, Sita Murt o Etxart & Panno; gènere de punt com Naulover, Escorpion o Diktons; boutiques com Todo para la mujer, Arlequín, Tot-Hom o Them Barcelona; els protagonistes de la generació de la primera dècada del 2000 com Zazo & Brull, Txell Miras, Míriam Ponsa, Llamazares y de Delgado, Mertxe Hernàndez o Parnasse; i també prêt-à-porter nupcial com Pronovias, Raimon Bundó i Rosa Clarà. Aquesta vegada, però, també s’hi incorporen noms i marques que encara no s’havien exposat, de dissenyadors i marques consolidats com Jordi Cuesta, Luis Civit, Giménez Zuazo o Maria Lluïsa Rabell, i de joves valors com Gori de Palma, Nerea Lurgain, Ricardo Ramos (De León), Julie Sohn, amb la intenció d’ampliar el ric ventall de la creació a Catalunya durant aquest fructífer període.
Barcelona, punt de referència internacional
Aquesta gran exposició proposa una mirada retrospectiva a 50 anys de la història recent de la moda prêt-à-porter a Barcelona, punt de referència internacional. Uns anys en què es va implantar i consolidar el disseny  i la confecció de roba seriada. El fenomen, al qual es van sumar les cases d’alta costura, les empreses confeccionistes de low cost, petits tallers, creadors i boutiques, va donar un impuls a la indústria tèxtil de Catalunya, molt important en aquella conjuntura per a l’economia catalana.
La mostra l’organitza el Departament de la Presidència, amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. El mecenatge va a càrrec de la Fundació Banc Sabadell, Armand Basi i Desigual, i hi col·labora Naulover.
Durant els deu mesos de durada de l’exposició, s’han renovat els vestits dues vegades, l’octubre de 2013 i el gener de 2014, amb la qual cosa la xifra de vestits  ha superat les 350 peces, amb l’objectiu de donar a conèixer noves peces de cada autor i també marques i dissenyadors nous. Tot el material exposat procedeix del fons de la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau, i una part important ha estat donada pels propis dissenyadors i fabricants. Amb aquesta iniciativa l’esmentada Col·lecció, que ja tenia un fons molt rellevant d’alta costura, ha passat a ser la més completa i representativa de l’Estat espanyol pel que fa a moda catalana del segle XX i l’inici del XXI.