• La Generalitat ha organitzat avui la jornada “Catalunya, referent en emprenedoria social” on han assistit unes 200 persones
 
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha organitzat aquest matí la jornada “Catalunya, referent en emprenedoria social”. En aquest marc, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que “hem de reconèixer el valor d’aquests emprenedors socials i de les entitats que hi donen suport al desenvolupament de projectes, innovadors en organització i en tecnologia però també en ètica i moral”.
 
El conseller ha dit que “l’emprenedoria social ens ha permès avui,  malgrat la crisi que encara tenim, construir un país que té unes estructures econòmiques i una cohesió social més ferma del que a vegades som capaços de valorar”. Puig ha destacat que “des del Govern observem amb orgull que Catalunya es referma en aquest ecosistema cada vegada més enriquit, qualitativa i quantitativament” i ha explicat que “en diferents àmbits i serveis hi ha plataformes, entitats i institucions que ajuden a promoure i desenvolupar tots aquests projectes”.
 
Puig ha apuntat que l’emprenedoria social es pot canalitzar a través de l’economia social que “a Catalunya representa més de 27.000 empreses, 140.000 llocs de treball i el 5% del PIB català”.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació també ha recordat que els passats dies 16 i 17 de gener es va celebrar a Estrasburg la jornada europea  “Emprenedors socials preneu la paraula”, una trobada per definir el futur de l’empresa i l’emprenedoria social a Europa i per anunciar les mesures de recolzament de la Comissió a aquest corrent durant el proper període dels Fons de Cohesió. Aquest sector comença a tenir un pes significatiu en l’economia europea, representant prop del 10% del PIB, i les polítiques del Fons de Cohesió donaran un recolzament decidit atès que tal i com recullen les conclusions de la trobada: “les empreses socials proposen un model econòmic pel segle XXI, que assegura un equilibri entre les necessitats financeres, socials, culturals i mediambientals. Els emprenedors socials són actors de canvi, apassionats i compromesos en millorar la vida dels ciutadans i de la societat”.
 
La Generalitat de Catalunya va ser pionera l’any 2010 en la realització del primer programa marc d’emprenedoria social. Aquest any 2013 s’ha tancat la tercera edició del programa, i al llarg d’aquests tres anys han participat en aquests programa més de 80 empreses socials, amb la implicació de més de 30 institucions i entitats públiques i privades que han contribuït a donar visibilitat a les empreses socials, a millorar la seva viabilitat i a enfortir l’ecosistema de suport als projectes empresarials.
 
Durant la jornada s’ha presentat el primer mapa de l’emprenedoria social a Catalunya, on s’han mostrat més de 90 iniciatives arreu del territori de suport als emprenedors socials. També durant la jornada s’ha destacat la complementarietat de les iniciatives, promogudes per institucions públiques i per la societat civil.
 
La jornada l’ha obert el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López. A continuació, la coordinadora del programa @emprensocial, Maravillas Rojo, ha parlat sobre la necessitat i oportunitat d’un mapa d’actors de l’Emprenedoria Social i tot seguit, Guernica Facundo de Labcoop ha presentat el mapa de l’Emprenedoria Social a Catalunya.
 
Posteriorment ha tingut lloc una taula de diàleg on han intervingut representants de la Universitat de Barcelona, de l’Obra Social “la Caixa”, de Ship2B, de l’Associació Joia, del Grup Clade, d’Esade i de Compensanatura. La directora de Catalunya Emprèn, Núria Betriu, ha tancat l’acte.

1  

Fitxers adjunts

Felip Puig durant la seva intervenció en la jornada

Felip Puig durant la seva intervenció en la jornada
JPG | 2267