El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat avui el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Mont-roig del Camp (Baix Camp),  juntament amb l’alcalde del municipi, Ferran Pellicer i Roca a l’acte també han assistit el senyor Fermín Díaz, Regidor de Seguretat Ciutadana, i el senyor Antonio Pacheco, Sergent Cap de la Policia Local.
 
En l’acte al consistori, Isern ha subratllat “la immillorable col·laboració entre el Servei de Trànsit i l’Ajuntament, en particular amb la seva Policia Local". El director de l’SCT ha afegit que “s’ha de pacificar el trànsit a les localitats”, i que aquestes “han d’estar més al servei dels vianants per tal de tenir una mobilitat més segura i sostenible". D’altra banda, Pellicer, ha agraït el suport de l’SCT i ha afirmat que “treballem i treballarem per realitzar aquelles actuacions concretes i efectives que millorin la seguretat dels veïns, i en particular aquelles indicades en aquest Pla”.
 
Les particularitats del municipi han estat motiu de conversa. S’ha destacat la mobilitat per l’àrea de Miami Platja, on es concentren les vies de major afluència i també s’ha posat de manifest la dificultat d’una àrea on augmenta tant la població durant el mesos d’estiu.
 
Els objectius principals del PLSV de Mont-roig del Camp, un municipi amb una població de 12.072 habitants,  és la reducció de l’accidentalitat i la prevenció de sinistres. Concretament, es planteja una reducció del 20% en el nombre d’accidents amb víctimes l’any 2017 respecte de l’accidentalitat registrada l’any 2012.
 
Des del 2006 i fins al 2012 es van redactar 135 plans locals de seguretat viària, que inclouen tots els municipis capital de comarca, els més grans de 20.000 habitants i aquells que van sol·licitar disposar-ne d’un. En total, aglutinen el 76,86% de la població de Catalunya. A més, al llarg del 2013 es van redactar 21 nous plans, es va fer seguiment de 22 més redactats al 2010 i, a més, se’n van avaluar 15 de redactats l’any 2007.

1  

Imatges

Signatura PSV Mont-roig 2013

Signatura PSV Mont-roig 2013 2920

1  

Fitxers adjunts

Nota PLSV Mont-roig del Camp

Nota PLSV Mont-roig del Camp
PDF | 109