·         Aquest conveni s’aplicarà directament a les relacions laborals de gairebé 2.500 treballadors del sector, i donarà cobertura indirecte a més de 5.000 treballadors i 250 empreses a Catalunya, com a conveni supletori.

·         El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL) ha donat suport tècnic a les parts durant els dos anys de negociació
 
La patronal ASAC (Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya), amb la presència del seu president, Ignacio Escudero, en representació de la part empresarial, i els sindicats FITAG-UGT Catalunya, CCOO de Catalunya i CSC (Intersindical), en representació dels treballadors, acompanyats del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, del secretari de Política Sindical de la UGT i del secretari General de la FITAG-UGT de Catalunya, Camil Ros i Sergi Moreno, respectivament, i del secretari general de CSC (Intersindical) i membre de la mesa negociadora, Carles Sastre, han signat aquest matí a la seu de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals el primer Conveni Col·lectiu del Cicle Integral de l’aigua de Catalunya. A l’acte també hi ha assistit la secretària del Consell de Relacions Laborals (CRL), Àngels Pujols.
 
Totes les parts s’han felicitat per l’acord després de més de dos anys de negociacions. En aquest sentit, la secretària del Consell de Relacions Laborals, Àngels Pujols, ha destacat “el suport tècnic del Consell durant aquest període”, mentre que el president de la patronal ASAC, Ignacio Escudero, ha reconegut que tancar l’acord “no ha estat una tasca fàcil però finalment s’ha aconseguit de passar de quatre convenis provincials a un d’autonòmic”.
 
El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha explicat que amb “aquest conveni es garanteix la cobertura dels drets laborals dels treballadors a tot Catalunya”. En aquesta mateixa línia, del secretari de Política Sindical de la UGT, Camil Ros, ha dit que “ens hem de felicitar per trencar el mite que la negociació col·lectiva és obsoleta”. Per últim, el secretari general de CSC (Intersindical) i membre de la mesa negociadora, Carles Sastre, també ha reconegut la feina feta durant aquests anys però ha cridat a les parts “a posar-lo en marxa i que aquest sigui el primer i últim conveni de Catalunya”.
 
Aquest conveni regula les condicions de treball entre les empreses i les persones que treballin en  l’activitat econòmica que comprengui la gestió total o parcial del denominat cicle integral de l’aigua: captació, elevació, conducció, tractament, inclosa la dessalinització, distribució d’aigües potables, tant per a usos domèstics com industrials, i l’evacuació mitjançant xarxes de clavegueram, sanejament i depuració d’aigües residuals, tant urbanes com industrials, ja es tracti de serveis públics prestats per empreses o entitats privades o públiques, o d’activitats prestades per a empreses privades.
 
Aquest conveni s’aplicarà directament a les relacions laborals de gairebé 2.500 treballadors del sector, i donarà cobertura indirecte a més de 5.000 treballadors i 250 empreses a Catalunya, com a conveni supletori.
 
El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL) ha donat suport tècnic a les parts durant els dos anys de negociació. Integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives del país, el Consell (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació constituït com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals.

2  

Fitxers adjunts

Moment de la signatura del Conveni Col·lctiu del Cicle Integral de l'Aigua

Moment de la signatura del Conveni Col·lctiu del Cicle Integral de l'Aigua
JPG | 2268

Moment de la signatura del Conveni Col·lctiu del Cicle Integral de l'Aigua

Moment de la signatura del Conveni Col·lctiu del Cicle Integral de l'Aigua
JPG | 2591