Gordó ha recordat, durant l’acte de commemoració de Sant Raimon de Penyafort a Lleida, patró dels advocats, que la partida destinada al torn d’ofici s’ha augmentat en els pressupostos d’enguany
Departament de Justícia
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat aquest matí en els actes de celebració de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort a Lleida, ha assegurat que el torn d’ofici és una de les polítiques més socials del Departament, ja que suposa una acció destinada a la redistribució de riquesa”, i ha manifestat que en els pressupostos d’enguany es preveu un augment per a la partida destinada al torn d’ofici. Gordó ha recordat que “aquest augment ha estat possible gràcies també a la col·laboració dels col·legis d’advocats”.

En el discurs de l’acte de commemoració de Sant Raimon de Penyafort, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Lleida, el conseller ha destacat que “Lleida és un exemple que ens enllaça amb l’etapa més gloriosa dels nostres primers segles com a nació ja des de l’època feudal”, i ha posat com a exemple el Tribunal de les Coltellades, el Privilegi de concessió de la Paeria, l’Estudi General -assimilable a la universitat contemporània- i, especialment, les Corts Catalanes, en les quals es va restituir la figura del president de la Generalitat suspesa el 1367.
 
En aquest sentit, Germà Gordó ha recordat que les institucions catalanes no provenen de la Constitució espanyola de 1978 i ha ressaltat que els catalans, de constitució “ja en vam tenir, i no només vam tenir un dret civil propi sinó també un dret públic autòcton”.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha recordat també la figura del patró de l’advocacia, Sant Raimon de Penyafort, “la qual cosa no només ens fa recordar d’on venim com a persones vinculades al món del dret i de la justícia”.  
 
El conseller Gordó ha tingut també paraules de reconeixement per als lletrats que han rebut una distinció aquest migdia per haver complert 25 anys d’exercici professional, i per als nous togats, dels quals n’ha ressaltat la importància perquè “posen de manifest la seva vocació al servei de les persones i reforcen el Col·legi d’Advocats de Lleida amb saba nova”.  
 
Un cop més, el conseller de Justícia s’ha referit davant els col·legiats a la voluntat del Govern espanyol de modificar el règim de col·legiació i ha manifestat novament l’oposició del Govern català a la manera de regular l’accés a la professió d’advocat i procurador. Gordó ha dit que el Departament de Justícia impulsa actualment, amb diàleg amb els col·legis professionals, un avantprojecte de llei de professions titulades i dels col·legis professionals.
 
L’acte ha comptat també amb l’assistència del degà del Col·legi d’Advocats de Lleida, Simeó Miquel Roé; el president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, Miquel Sàmper; el president de l’Audiència de Lleida, Francesc Segura; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Rosa Pujol, entre altres representants locals i del món de la justícia i el dret.
 
Accessos al Canyeret, per la primavera, i jutjats de Balaguer, entre el 2014 i el 2015
 
En el decurs del seu discurs, el conseller Gordó ha explicat que les obres dels jutjats de Balaguer estaran enllestides entre el 2014 i el 2015.
 
El titular de Justícia també ha posat de manifest que, pel que fa les obres de l’edifici del Canyeret, “ja hem arribat a un acord amb el president de l’Audiència: per a nosaltres era molt important saber quina era la voluntat dels jutges”. En aquest sentit, Gordó ha explicat que el projecte “ja està en marxa” i es durà a terme al llarg d’aquest any.
 
En concret, el conseller ha especificat que, pel que fa als accessos a l’edifici del Canyeret, la voluntat del Departament és que estiguin enllestits al llarg de la primavera.