• El conseller de la Presidència ha inaugurat aquesta tarda la Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova on ha subratllat  la importància estratègica de la indústria agroalimentària per a l’economia catalana
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha manifestat que tant  les paraules d’aquest migdia del president del govern espanyol, com la convenció que el Partit Popular ha celebrat aquest cap de semana a Barcelona posen de manifest que el PP  “està en campanya”. Homs ha argumentat que “han assumit que a Catalunya hi ha un debat molt evident”, amb idees contraposades i punts de vista diferents, propis d’una societat plural en democràcia, “però les idees contraposades en democracia, i les decisión sobre aquests idees, s’acaben prenent votant.”

El portaveu del Govern considera que Mariano Rajoy avui a Barcelona, com ha fet Cameron durant els darrers mesos al Regne Unit, “ha defensat els arguments del no”. “La diferència entre el senyor Cameron i el senyor Rajoy és que allà els escocesos poden votar”.

Homs considera que el Partit Popular, amb aquesta convenció a Barcelona, ja ha entrat en els arguments del debat que hi ha a Catalunya, i que per tant, “ara només cal esperar que s’impliquin en la consulta d’una manera clara”. Homs s’ha mostrat convençut que no hi ha altra alternativa que la consulta i ha assegurat que “en els propers mesos podrem donar curs amb normalitat democràtica a la consulta, a poder votar”.

En aquest sentit s’ha mostrat confiat que a mesura que avanci el temps, “deixaran enrere el discurs de la por i utilitzaran arguments una mica més consistents”. És evident que existeix un debat a Catalunya i "el PP sovint expressa la tensió dramàtica que es viu a Catalunya a raó d’aquest debat", però després de la celebració d’aquesta convenció a Barcelona s’ha demostrat “el to exemplar, democràtic i pacífic del poble de Catalunya”. “Hi ha opinions per tots els gustos, i finalment el que s’ha de permetre, un cop escoltades les opinions de tothom, és que el poble decideixi. És el que aspirem que passi”, ha reblat.
 
Fira de l’Oli de Mora la Nova
El conseller Homs ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la XII Fira Intercomarcal de l’Oli de Móra la Nova on ha subratllat la importància estratègica de la indústria agroalimataria per a l’economia catalana. En concret s’ha referit al sector de l’oli, “en el que encara queda molt cami per recorrer en l’àmbit de la comercialització”

En aquest sentit, ha constatat que “hem de fer l’esforç de conèixer millor els productes alimentaris de qualitat que generem i reivindicar-ne el seu consum, perquè són els del costat de casa,  i perquè d’aquesta manera ens ajudarem a nosaltres mateixos a tirar endavant”. Expressions com la Fira de l’Oli de Móra la Nova “són les que ens permeten tenir un punt de confiança fonamentada: aquest sector ens ajudarà a sortir de la crisi” ha conclòs.