El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que no s’ha registrat cap accident mortal de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, des de les 15.00 h de divendres 24 fins a les 20.00 h d’avui diumenge 26 de gener.
 
Quant a mobilitat, la situació a la xarxa viària catalana ha estat fins ara força tranquil·la durant el retorn d’aquesta tarda de diumenge. Les vies amb més volum de circulació han estat la B-23 (4 km de retencions) a Esplugues de Llobregat en direcció la capital catalana i la B-20 a Santa Coloma de Gramenet  (1 km de cues a causa d’un accident) en sentit Trinitat. També cal destacar que la C-55 a Manresa en direcció Abrera i la C-16 a Riu de Cerdanya en sentit sud, han registrat trànsit intens. Aquestes incidències a hores d'ara encara es mantenen.
 
Pel que respecte a les vies afectades per restriccions a causa de la neu, durant el dia d’avui han estat tres:
 
-BV-4024: Tallada entre Bagà i Coll de Pal.
 
-C-142b: Tallada a Naut Aran per accedir al Pla de Beret.
 
-C-28: Tallada de Vaquèira a Casa Sastrada (Els Avets). El Port de la Bonaigua està tancat per risc d’allaus.
 
Avui, fins  a les 13.27 h s’ha circulat amb pas alternatiu a causa d’esllavissades a la C-13 a Llavorsí (Pallars Sobirà).
 
Ahir dissabte, al llarg del dia, diversos accidents van complicar el trànsit en algunes vies:
 
C-32: Cap a les 10.15 h i durant uns quinze minuts es va tallar la calçada a Vilanova i la Geltrú en direcció Barcelona a causa d’un sinistre sense ferits amb un vehicle implicat.  Hi va haver 1 km d’aturades.
 
 - N-II:  A primera hora de la tarda, una col·lisió amb dos camions implicats va provocar el tall de l’accés de la N-II a Vilamalla cap a l’AP-7 (sortida 4) en sentit sud. L’accident va fer un ferit lleu i va causar 0,5 km de cues.
 
BV-5001: Cap a les 15.49 h un accident amb un vehicle implicat a Montcada i Reixac va obligar a fer pas alternatiu.
 
- També cal destacar que al migdia, la carretera GIV-5264 va registrar 2 km de retencions a Setcases (Ripollès) en els dos sentits de la marxa.
 
D’altra banda, es van veure afectades per la presència de neu a la calçada quatre vies, de les comarques del Berguedà i la Vall d’Aran:
 
BV-4024: Tallada entre Bagà i Coll de Pal.
 
BV-4031: Tallada fins a les 12 h i posteriorment, obligatori cadenes entre Castellar de N’Hug i la Molina.
 
C-142b: Tallada a Naut Aran per accedir al Pla de Beret.
 
C-28: Tallada de Vaquèira a Casa Sastrada (Els Avets). El Port de la Bonaigua, tancat per risc d’allaus. 
 
I ahir dissabte, a banda de la C-13 a Llavorsí (Pallars Sobirà) també es va fer pas alternatiu a la C-38 a Camprodon (Ripollès) com a conseqüència d’unes esllavissades.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf.

Nota de premsa en pdf.
PDF | 63