Representants del món del disseny, la moda i patrocinadors han assistit aquest dilluns, 27 de gener, a la recepeció oferta pel director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, amb motiu de la renovació de tots els vestits de l'exposició “Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau”. També hi era present el comissari de la mostra, Josep Casamartina i Parassols.
palaurobert
Josep Casamartina, en declaracions als mitjans de comunicació, ha destacat que en aquesta tercera renovació de vestits es mostren peces importants de dissenyadors que repeteixen, noves marques que han aparegut i dissenyadors joves. També ha assenyalat que l'exposició dóna a conèixer la tasca tan important que es fa a Catalunya en l'àmbit de la moda, i ha subralltat l'excel·lent acceptació de l'exposició, com ho posa de manifest la xifra de les 300.000 persones que l`han visitada d'ençà que es va inaugurar.
L’exposició , que s’estructura a partir del material procedent de l'esmentada Col·lecció tèxtil, ha renovat de nou les 115 peces que s’han exhibit en la segona presentació de material. Amb aquesta tercera i darrera presentació s’han mostrat un total de 350 peces dels principals dissenyadors i marques catalans, des dels anys cinquanta del segle passat fins l’actualitat.
Aquesta gran exposició proposa una mirada retrospectiva a 50 anys de la història recent de la moda prêt-à-porter a Barcelona, punt de referència internacional. Uns anys en què es va implantar i consolidar el disseny  i la confecció de roba seriada. El fenomen, al qual es van sumar les cases d’alta costura, les empreses confeccionistes de low cost, petits tallers, creadors i boutiques, va donar un impuls a la indústria tèxtil de Catalunya, molt important en aquella conjuntura per a l’economia catalana.
La mostra l’organitza el Departament de la Presidència, amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. El mecenatge va a càrrec de la Fundació Banc Sabadell, Armand Basi i Desigual, i hi col·labora Naulover.