El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Sala, acompanyat del director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del Departament d'Empresa i Ocupació, Pere Palacin, s’han reunit avui amb representants dels regants de Catalunya.
 
La trobada tenia com a objectiu posar sobre la taula els difícils moments que estan passant les Comunitats de Regants catalanes des de l’aprovació, per part del Govern central, de les noves tarifes elèctriques i de l’important increment per tarifa contractada que ha suposat aquest canvi.
 
Els regants han demanat que, ja que ells no utilitzen aquest potencial elèctric durant la meitat de l’any, ja que només reguen durant els mesos centrals, els de més calor, no hagin de pagar aquest import durant la resta de l’any.
 
Aquesta important apujada de la potència contractada fa que molts regadius que fins ara eren rendibles passin a ser econòmicament inviables. Així, de no canviar la situació molts regadius hauran de ser abandonats amb les conseqüències que això reportaria: pèrdua de producció, manca d’activitat econòmica i, en definitiva, pèrdua de llocs de treball. També han manifestat que aquest nou esquema tarifari no incentiva les modernitzacions i l’estalvi d’aigua.
 
El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, a més de recolzar les peticions dels regants, ha explicat les accions que s’estan realitzant per part de l’Oficina del Regant per minimitzar aquestes despeses.
 
D’altra banda, el director general d’Energia, Minies i Seguretat Industrial, Pere Palacin, ha estat totalment receptiu a les demandes dels regants i els ha explicat com està actualment la situació de la reforma energètica, així com les accions que s’han fet i s’estan fent a Madrid per tal de reconduir el tema. Palacin s’ha compromès a recollir les inquietuds dels regants i fer les gestions necessàries per intentar aconseguir una doble tarifa. També s’ha compromès a estudiar mecanismes i a oferir assessorament tècnic que permeti als regants poder contractar potencies inferiors per tal d’abaratir les despeses.