Drets Socials

L'alcalde i el director general durant la visita

El Casal de Gent Gran del Pont de Suert tornarà a obrir les portes el proper 4 de febrer

query_builder   27 gener 2014 16:22

event_note Nota de premsa

El Casal de Gent Gran del Pont de Suert tornarà a obrir les portes el proper 4 de febrer

El director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, i l’alcalde Albert Alins han visitat avui les instal·lacions, tancades des de finals de l’any passat
L'alcalde i el director durant la visita
El Casal de Gent Gran del Pont de Suert tornarà a obrir les portes el proper dimarts 4 de febrer després que l’entitat titular del servei decidís el seu tancament a finals de l’any passat. La data de reobertura s’ha conegut avui en el transcurs d’una visita a les instal·lacions per part del director general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Ramon Terrassa, i l’alcalde de la població, Albert Alins.
 
A partir del mes vinent el casal estarà operatiu totes les tardes de dilluns a divendres. Acollirà les activitats adreçades a persones grans que acostumava a oferir i també les adreçades a nens i nenes que promou l’associació SOS Pirineu. Es garanteix així la tornada a la normalitat que es va trencar el desembre amb la decisió de la Fundació Catalunya-La Pedrera, propietària del local i que a partir d’ara cedirà gratuïtament.
 
La Generalitat s’ha implicat en la reobertura d’aquest equipament cívic amb una aportació de 15.000 euros, als que cal sumar l’esforç de la Diputació de Lleida i el propi Ajuntament. A més a més, el Departament de Benestar Social i Família continuarà dinamitzant les activitats del casal amb una aportació anual de 200 hores de monitoratge, tal i com venia fent des de fa anys.
 
L’espai proporciona a les persones grans un lloc de reunió on duen a terme tallers i activitats com, per exemple, balls, cursos d’idiomes i d’informàtica. Fins ara comptava amb una cinquantena de beneficiaris de forma habitual. Els casals de gent gran són equipaments cívics orientats al benestar de la gent gran. Promouen el civisme, les relacions personals i intergeneracionals, el creixement de la persona i la seva participació social i comunitària.
 
Entre d’altres, ofereixen activitats formatives, esportives, artesanals, musicals i d'apropament a les noves tecnologies dissenyades a partir de les propostes dels usuaris de cada equipament. També fomenten la participació en intercanvis culturals i trobades amb altres casals de tot Catalunya. Hi poden accedir totes les persones que visquin a Catalunya, que hagin complert 60 anys o bé siguin pensionistes o treballadors a l’atur majors de 52 anys, així com els seus cònjuges.

1  

Fitxers adjunts

L'alcalde i el director general durant la visita amb representants d'entitats usuàries

L'alcalde i el director general durant la visita amb representants d'entitats usuàries
JPG | 1156

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia