Palau Robert

L'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli, al Museum of Science de Boston al febrer

query_builder   28 gener 2014 08:17

event_note Nota de premsa

L'exposició dedicada a Ferran Adrià i elBulli, al Museum of Science de Boston al febrer

L’exposició sobre Ferran Adrià i elBulli que es va presentar durant el 2012 al Palau Robert es podrà visitar al Museum of Science (MoS) de Boston (Massachusetts) a partir del 15 de febrer amb el nom “Innovation in the Art of Food: Chef Ferran Adrià”. L’acte inaugural, amb la presència de Ferran Adrià, tindrà lloc el 12 de febrer.
palaurobert
La mostra que es podrà veure a Boston, segona etapa del seu recorregut internacional, és una versió de la que es va exhibir al Palau Robert i posteriorment al Somerset House de Londres durant l’estiu del 2012. La proposta que es dóna a conèixer a Boston se centra, bàsicament, en els aspectes innovadors, tecnològics, creatius i educatius del restaurant elBulli i Ferran Adrià. La idea del centre és promoure un projecte d’educació alimentària adreçat als més joves i en general al públic americà a partir de la mostra. Ferran Adrià pronunciarà una conferència el 12 de febrer amb el tema Deconstructing the Chef, al Museum of Science.
També cal destacar que una mostra en què es dóna a conèixer un ampli recorregut sobre el procés creatiu en general de Ferran Adrià es presentarà a la tardor a l’Espai Fundación Telefónica de Madrid.
Amb la itineració d’aquesta exposició a diversos països es pretén donar a conèixer a l’exterior la imatge de Catalunya com a país modern i innovador, i alhora líder i referent mundial en l’àmbit de la restauració.
La tasca portada a terme per Ferran Adrià i el seu equip al restaurant elBulli, el millor restaurant del món durant cinc anys consecutius, ha marcat la cuina del futur. Una feina que va més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic i n’abasta altres com l’art i la tecnologia.
El restaurant elBulli s’ha reinventat amb la creació d’elBullifoundation, centre d’experimentació i innovació gastronòmica que difondrà les seves creacions per Internet. Una de les iniciatives que ja s’ha posat en marxa és la Bullipèdia, fons documental digital que aplega tot el coneixement culinari d’elBulli i pretén esdevenir alhora un plataforma de debat sobre la creativitat en la gastronomia. Projectes que aposten per l’originalitat, la universalitat i la difusió del coneixement  en un món canviant.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia