Direcció General de Comunicació

IRL

El Govern aprova la incorporació de l'Ajuntament de Barcelona a l'Institut Ramon Llull

query_builder   28 gener 2014 16:00

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la incorporació de l'Ajuntament de Barcelona a l'Institut Ramon Llull

  • Es modifiquen els estatuts d’aquest organisme, que també formalitzen la desvinculació de la Comunitat de les Illes Balears del consorci
El Govern ha aprovat la modificació dels estatuts de l’Institut Ramon Llull, amb la incorporació de l’Ajuntament de Barcelona al consorci i la desvinculació de la Comunitat de les Illes Balears. D’aquesta manera, l’Institut Ramon Llull es converteix en un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, a la qual resta adscrit, i l’Ajuntament de Barcelona.

En els propers dies, l’Ajuntament de Barcelona aprovarà en ple la seva incorporació a l’Institut Ramon Llull per tal que es faci efectiva.

L’Institut Ramon Llull té com a finalitat la projecció i difusió exterior de la llengua i la cultura catalanes en totes les seves expressions. Per al compliment dels seus objectius, l’Institut Ramon Llull donarà suport a les polítiques de relacions exteriors en l’àmbit cultural de les institucions consorciades i contribuirà a l’enfortiment de les marques Cultura Catalana, Catalunya i Barcelona des de la perspectiva cultural.

Les tasques que desenvolupa l’Institut Ramon Llull són les següents:

a)    Promoure la projecció exterior de la cultura catalana en totes les seves modalitats, gèneres i expressions.

b)    Promoure la difusió i el coneixement de la llengua catalana a l’exterior, així com el seu ensenyament a les universitats i altres centres d’estudi.

c)    Promoure la difusió a l’exterior de la creació literària en llengua catalana, a través del foment i el suport a la traducció a altres llengües i de les accions de projecció exterior.

d)    Afavorir la internacionalització de la creació i la producció cultural catalanes mitjançant estratègies de presència exterior.

e)    Donar suport a través de l’acció cultural a les estratègies de relacions exteriors de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

f)    Promoure els intercanvis culturals amb altres països.

g)    Promoure la cooperació cultural i l’exportació d’expertesa en matèria de cultura a altres països i territoris, i coordinar-ne les estratègies amb altres institucions i entitats catalanes dedicades a la cooperació.

h)    Coordinar les institucions i entitats catalanes amb presència i reconeixement en organismes culturals internacionals per tal d’elaborar estratègies conjuntes.

i)    Promoure i coordinar xarxes de persones i entitats amb projecció internacional per compartir objectius de promoció de la cultura catalana.

j)    Col•laborar amb institucions d’altres territoris de l’àmbit lingüístic per dur a terme actuacions de projecció conjunta de la llengua, la cultura i el patrimoni compartits.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia