Salut

L'IRBLLEIDA, acreditat per l'Instituto de Salud Carlos III com a Institut d'Investigació Sanitària

query_builder   28 gener 2014 16:36

event_note Nota de premsa

L'IRBLLEIDA, acreditat per l'Instituto de Salud Carlos III com a Institut d'Investigació Sanitària

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) es converteix en un centre d'excel·lència a nivell nacional
L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida es converteix en un centre d'excel·lència a nivell nacional
 
L’IRBLLEIDA ha estat acreditat per l'Instituto de Salud Carlos III com a Institut d'Investigació Sanitària, el que significa que podrà accedir a diferents programes d'investigació per aconseguir finançament per desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals. La notícia l’ha comunicat aquest dimarts el Director de l’IRBLleida en roda de premsa, acompanyat pel Director dels Serveis Territorials de CatSalut a Lleida, Dr. Josep Pifarré, pel Rector de la Universitat de Lleida, Dr. Roberto Fernández, pel gerent de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, Dr. Jaume Capdevila, i pel Vicerector de Política Científica de la Universitat de Lleida, Dr. Albert Sorribas.
 
L'acreditació suposa, tal com queda recollit en el Reial decret 339/2004, de 27 de febrer, "integrar-se en una xarxa d'instituts vinculats al Sistema Nacional de Salut i utilitzar l'acreditació atorgada com a element de difusió de les seves activitats d'investigació".
 
Aquesta acreditació s'obté per un període inicial de cinc anys, i un cop transcorreguts podran concedir successives acreditacions pel mateix temps, sempre que s'aconsegueixi una avaluació positiva de les activitats científiques i de gestió realitzades. A més, garanteix un nivell d'excel·lència de la recerca desenvolupada i un correcte finançament de la mateixa, assegurant el bon ús dels recursos públics i privats del centre.
 
IRBLleida és el 6è centre d’investigació sanitària acreditat a Catalunya i el 19è a l’Estat Fins a al moment hi havia 18 instituts de recerca sanitària acreditats, 5 dels quals a Catalunya: IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer), IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), IR-HUVH (Institut de Recerca Hospital Universitari Vall d’Hebron), IGTP (Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol) i IIB SANT PAU (Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau. Amb l’acreditació d’IRBLleida, Lleida es posiciona en el marc estatal com un pol de recerca sanitària d’excel·lència en recerca translacional, de cooperació entre la recerca clínica i la bàsica.
 
 
L'IRBLLEIDA és un Institut de Recerca en el que participen la Universitat de Lleida i l'Institut Català de la Salut. Com a organisme mixt entre la Universitat i el sistema sanitari, l'IRBLLEIDA està compromès en avançar en la recerca biomèdica com a mitjà per millorar la salut de la població i facilitar una activitat assistencial òptima en situacions de malaltia.
 
Actualment, IRBLleida el conformen quasi bé 350 investigadors, entre als quals, molts professionals que compatibilitzen la recerca amb la docència experta als graus de Medicina, Infermeria, Biomedicina, Nutrició Humana i Dietètica i Biotecnologia de la UdL, entre d’altres, i amb l’assistència sanitària a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Hospital de Santa Maria i als centres d’atenció primària de la regió sanitària de Lleida.
 
Els investigadors estan organitzats en 31 grups de recerca que pertanyen a 5 grans àrees, cobrint tota la recerca biomèdica des de la recerca bàsica fins a la pràctica clínica i els assajos clínics:
 
1. Estrès en Sistemes Biològics
2. Medicina Terapèutica i Experimental
3. Models Cel·lulars i Moleculars de Patologies Humanes
4. Neurociències
5. Medicina Clínica
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia