Institut Català de les Dones

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Amposta víctima de la violència masclista

query_builder   29 gener 2014 09:31

event_note Nota de premsa

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Amposta víctima de la violència masclista

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Amposta, presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
La presidenta de l’ICD ha reiterat el ple suport del Govern a les dones que travessen situacions de violència masclista i al seu entorn, així com el compromís d’avançar en la seva protecció, la coordinació i els mecanismes de prevenció i detecció precoç.
 
Gatell ha subratllat que “la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat pel Govern de la Generalitat de Catalunya”. I ha recordat que “els assassinats masclistes són la mostra més extrema d’una violència molt més extensa, silenciosa i tolerada que la nostra societat encara no acaba d’identificar totalment donat el seu caràcter estructural”.

La presidenta de l’ICD ha explicat que “si no avancem en la identificació de la violència masclista no podrem prevenir-la perquè no estarem educant en els valors que la contraresten”. “I aquesta”, ha puntualitzat, “és una feina de tota la societat. Tots i totes hem d’actuar i  transmetre al nostre entorn, sobretot a infants i joves, el reconeixement de les diferències, el respecte mutu i la resolució pacífica dels conflictes”.

Les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia