La consellera ha inaugurat el restaurant social El Gato Verde de la Fundació APADIS, que ofereix l’oportunitat d’aprendre un ofici a persones amb discapacitat psíquica, física o amb malaltia mental
 
El restaurant també donarà feina a pares i mares que tenen un fill o filla amb discapacitat i que es troben a l’atur
Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquesta tarda el restaurant El Gato Verde, un projecte de la Fundació APADIS que té per objectiu millorar la inclusió social, laboral i formativa de les persones amb discapacitat tot oferint-los l’oportunitat d’aprendre un ofici. Concretament, el projecte beneficiarà de forma directa a 44 persones amb discapacitat psíquica, física o derivada de malaltia mental. El restaurant social, situat al barri de Bellavista de les Franqueses del Vallès, també donarà feina a pares i mares que tenen un fill o filla amb discapacitat i que es troben a l’atur.
 
A l’acte hi han assistit la presidenta d’APADIS, Imma Navarro; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, José Orive; l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, i altres alcaldes de la comarca. Els cuiners Carme Ruscalleda, Ada Parellada i Fermí Puig i l’esportista Jennifer Pareja també han assistit a la inauguració per donar suport la iniciativa.
 
El Gato Verde vol donar resposta a les necessitats de persones amb discapacitat a través d’una formació complementària que potenciï les seves habilitats per afavorir la seva inclusió social i laboral, en igualtat de drets i oportunitats, per a garantir una millora de la seva qualitat de vida i la dels seus familiars.
 
Un equip de professionals vinculats a l’atenció de persones amb discapacitat oferirà un servei individualitzat i sistèmic durant tot el procés d’inserció laboral. Els participants rebran nocions en àrees com atenció al client, auxiliar de cuina, neteja i manteniment, gestió o comptabilitat mercantil. En aquest sentit, s’oferirà una formació continuada i útil per a la vida diària de les persones amb discapacitat, que doni resposta als seus interessos i motivacions, tot reforçant aprenentatges previs i adquirint nous coneixements que facilitin el seu desenvolupament i integració en l’entorn socioeducatiu i laboral.
 
Durant la seva intervenció, la consellera Munté ha celebrat la posada en marxa d’aquest projecte i ha lamentat que “quan parlem d’inserció laboral, les persones amb discapacitat són víctima d’una doble barrera: d’una banda, com la resta de ciutadans, pateixen el context de crisi econòmica; però, a més, pateixen uns nivells d’exclusió del mercat laboral molt superiors als de la resta de la població”. No obstant, Munté ha insistit en que “afortunadament, amb una formació adequada com la que ofereix APADIS, les oportunitats d’inserir-se al món laboral augmenten de forma significativa”.
 
La consellera també ha recordat que el Govern va aprovar a finals de l’any passat la formació del grup de treball per avançar en la creació del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT). En aquest sentit, Munté ha destacat que “amb aquesta mesura el Govern també busca promoure les condicions per tal que la llibertat i la igualtat de les persones amb discapacitat siguin reals i efectives i es puguin superar els obstacles que dificulten la plenitud en l’exercici dels seus drets”.
 
L’entitat APADIS va néixer l’any 1994, amb un servei de lleure especialitzat per a persones amb discapacitat i els seus familiars. Durant aquests 20 anys l’entitat ha treballat en benefici de les persones amb discapacitat i els seus familiars a la comarca del Vallès Oriental. Entre d’altres actuacions, l’any 2002, la Fundació va iniciar un projecte de formació i inserció laboral a l’empresa ordinària, destinada a persones amb discapacitat amb necessitats educatives especials.
 
A banda d’aquest servei, APADIS ofereix activitats de lleure, programes de promoció de l’autonomia a la llar, tallers dirigits a pares i germans de persones amb discapacitat, servei de centre de tarda, així com assessorament i suport a les famílies.

2  

Imatges

La consellera Munté, durant la visita a l'entitat

La consellera Munté, durant la visita a l'entitat 1155

Munté, amb Ruscalleda, Parellada, i altres autoritats durant la inauguració del restaurant

Munté, amb Ruscalleda, Parellada, i altres autoritats durant la inauguració del restaurant 1033