Dotze establiments de Terrassa disposen de l’acreditació AMED
Acreditació AMED
 
Dotze establiments de Terrassa disposen ja de l'acreditació AMED (Alimentació MEDiterrània), per ser establiments promotors d'alimentació mediterrània i punts de difusió d'oci actiu. Aquests restaurants i menjadors laborals poden oferir alimentació mediterrània aproximadament a més de 1.200 comensals diaris.
 
AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que promou l’alimentació saludable, a través de la identificació i acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. AMED millora l’oferta alimentària i reconeix establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres, així com la inclusió de productes integrals. Els establiments acreditats són els menjadors laborals: C.T. Leitat (menjador laboral; COCO), Hospital de Terrassa (cafeteria i menjador laboral; ISS), Mútua de Terrassa (cafeteria i menjador laboral; ISS), UPC. Edifici TR10 (UNIVERSITAS). També s’han acreditat els restaurants: el Cel de les Oques, el Racó Terrassa, el Rovell de l'Ou, la Torreta, el Quicuina, el Vent de dalt, el Doll Bretó i el Fet a la cassola.
 
La presentació d’aquest projecte a Terrassa s’ha celebrat avui, 29 de gener, a la sala d’actes de la Masia Freixa i ha comptat amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Herrero; la directora de Serveis Regionals de Barcelona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Cristina Pérez; la dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés; el president del Gremi d’Hosteleria de Terrassa i comarca, Lluís Ristol, i el cuiner Artur Martínez, així com els responsables dels establiments acreditats.
 
La millora de l’oferta, la identificació i l’ acreditació de serveis de restauració promotors de la dieta mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 impulsat des de la Direcció de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 65 accions en diferents àmbits.
 
L'acreditació AMED ja arriba a 84 municipis a tot Catalunya, amb 299 establiments acreditats i capacitat per oferir menús mediterranis a aproximadament 44.300 comensals al dia. Actualment hi ha¡¡26 establiments¡¡en procés d'acreditació. Per a més informació sobre l’acreditació AMED podeu consultar el web: www.amed.cat