Salut

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i Terrassa impulsen l'alimentació saludable

query_builder   29 gener 2014 14:07

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i Terrassa impulsen l'alimentació saludable

 
Dotze establiments de Terrassa disposen de l’acreditació AMED
Acreditació AMED
 
Dotze establiments de Terrassa disposen ja de l'acreditació AMED (Alimentació MEDiterrània), per ser establiments promotors d'alimentació mediterrània i punts de difusió d'oci actiu. Aquests restaurants i menjadors laborals poden oferir alimentació mediterrània aproximadament a més de 1.200 comensals diaris.
 
AMED és un projecte liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que promou l’alimentació saludable, a través de la identificació i acreditació dels establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània i d’oci actiu per als seus usuaris. AMED millora l’oferta alimentària i reconeix establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres, així com la inclusió de productes integrals. Els establiments acreditats són els menjadors laborals: C.T. Leitat (menjador laboral; COCO), Hospital de Terrassa (cafeteria i menjador laboral; ISS), Mútua de Terrassa (cafeteria i menjador laboral; ISS), UPC. Edifici TR10 (UNIVERSITAS). També s’han acreditat els restaurants: el Cel de les Oques, el Racó Terrassa, el Rovell de l'Ou, la Torreta, el Quicuina, el Vent de dalt, el Doll Bretó i el Fet a la cassola.
 
La presentació d’aquest projecte a Terrassa s’ha celebrat avui, 29 de gener, a la sala d’actes de la Masia Freixa i ha comptat amb l’assistència de la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Herrero; la directora de Serveis Regionals de Barcelona de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Cristina Pérez; la dietista-nutricionista de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés; el president del Gremi d’Hosteleria de Terrassa i comarca, Lluís Ristol, i el cuiner Artur Martínez, així com els responsables dels establiments acreditats.
 
La millora de l’oferta, la identificació i l’ acreditació de serveis de restauració promotors de la dieta mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006 impulsat des de la Direcció de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, s’han dut a terme més de 65 accions en diferents àmbits.
 
L'acreditació AMED ja arriba a 84 municipis a tot Catalunya, amb 299 establiments acreditats i capacitat per oferir menús mediterranis a aproximadament 44.300 comensals al dia. Actualment hi ha¡¡26 establiments¡¡en procés d'acreditació. Per a més informació sobre l’acreditació AMED podeu consultar el web: www.amed.cat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia