Esport

El secretari general de l'Esport anima els esportistes catalans participants als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014

query_builder   29 gener 2014 18:42

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport anima els esportistes catalans participants als Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi 2014

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha rebut avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, gran part dels esportistes catalans que competiran en els Jocs Olímpics d’Hivern de Sotxi (Rússia), als quals ha desitjat “molta sort i ànims” per afrontar la competició més important de les disciplines de neu i gel.
sge
Foto: Jordi López
Catalunya aporta 7 representants a la delegació estatal de 20 esportistes que competirà a la cita olímpica, un menys que en els Jocs de Vancouver de fa 4 anys. L’esport català tindrà participació en 5 modalitats esportives: esquí alpí (Ferran Terra, Pol Carreras i Alex Puente), esquí de fons (Laura Orgué), surf de neu (Queralt Castellet), patinatge artístic (Adrià Diaz) i skeleton (Ander Mirambell).
 
En l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat pel president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, i els esportistes Ferran Terra, Pol Carreras, Laura Orgué i Queralt Castellet, mentre que Mirambell ha excusat l’assistència per compromisos mèdics i Diaz i Puente no han pogut assistir-hi perquè es troben fora del país entrenant per als Jocs, que tindran lloc entre el 7 i el 23 de febrer. També hi han estat presents l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner; la presidenta de la Federación Española de Deportes de Hielo, María Teresa Samaranch, i el director-gerent de la candidatura Barcelona Pirineus 2026, Òscar Grau.
 
Ivan Tibau ha expressat l’orgull del Govern de tenir representants catalans a Sotxi, amb una bona xifra que “manté l’evolució positiva dels últims anys”, tenint en compte que als Jocs Olímpics de Salt Lake City el 2002 Catalunya no hi va tenir cap esportista. “Això és fruit del vostre treball i del suport de la gent que està al vostre voltant, com la Federació, els clubs i el suport del Programa ARC de la Generalitat”, ha afegit, abans d’assegurar que la presència d’aquest grup als Jocs “ajudarà que la candidatura de Barcelona Pirineus 2026 sigui més forta per poder acollir algun dia uns Jocs Olímpics tan esperats”.
 
Per la seva banda, Oscar Cruz ha explicat que la participació d’aquests esportistes a la cita russa és “la culminació de la feina feta pels propis protagonistes, al costat dels clubs, les Ajuntaments, la Federació, patrocinadors, les famílies, etc.”. “Us felicitem pel gran esforç que heu fet per arribar fins aquí i us desitgem molta sort”, ha conclòs.
 
Esportistes en el Programa ARC
 
Tots els esportistes catalans que participen en aquests Jocs Olímpics estan vinculats al Programa ARC (Alt Rendiment Esportiu de Catalunya). La Secretaria General de l’Esport va iniciar aquest programa a principis de l’any 2001 per treballar conjuntament amb les federacions esportives catalanes totes les vies de suport a l’esportista d’alt nivell català. El Programa ARC estructura els criteris i objectius que cada esportista ha d’assolir i aporta els elements tècnics, econòmics i materials necessaris per millorar les condicions de l’entrenament i la competició.
 

1  

Imatges

Foto de grup amb esportistes i autoritats (Autor: Jordi López)

Foto de grup amb esportistes i autoritats (Autor: Jordi López) 334

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia