sct
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat). A l’acte, celebrat a l’Ajuntament de Corbera, l’ha acompanyat  l’alcaldessa del municipi, Rosa Boladeras, i també hi ha assistit el regidor de Governació, Jaume Guim i el cap de la Policia Local, Salvador Cardona.
 
Durant la presentació del Pla al consistori, Isern ha destacat que “Corbera de Llobregat té una sinistralitat molt per sota de la mitjana catalana en zona urbana, amb una vintena d'accidents anuals". Així mateix, el director de l’SCT ha subratllat que “aquest pla local de seguretat viària marca l’objectiu d’intentar rebaixar un 25% els accidents de trànsit del municipi de cara al 2017”. Per part seva, Boladeras, ha agraït el suport del Servei Català de Trànsit i ha remarcat que “l’orografia de la població en determina molt la mobilitat, ja que hi ha un elevat nombre motocicletes i ciclomotors i el vehicle  privat s’utilitza molt per a trajectes curts”.
 
De moment, i després d’haver fet una anàlisi acurada de la situació, Corbera de Llobregat s’ha mantingut estable dins un baix nivell d’accidentalitat amb víctimes durant el període 2009-2012, oscil·lant entre els 16 accidents amb víctimes de 2011 i els 23 registrats els anys 2009 i 2012. Això ha fet que la població es trobi ara per sota de la mitjana catalana d’accidents amb víctimes per miler d’habitants en zona urbana. Si a Catalunya oscil·la entorn a 2,1 accidents amb víctimes/1.000 habitants, Corbera se situa en nivells d’entre 1,1 i 1,7. A més, si ens fixem en la mortalitat i la lesivitat també són baixes en termes absoluts. Pel que fa als morts, no n’hi ha cap de 2009 a 2011 i se’n registra un el 2012, mentre que el nombre de ferits greus i lleus es redueix.
 
Des del 2006 i fins al 2012 es van redactar 135 plans locals de seguretat viària al conjunt de Catalunya, que inclouen tots els municipis capital de comarca, els més grans de 20.000 habitants i aquells que van sol·licitar disposar-ne d’un. En total, aglutinen el 76,86% de la població de Catalunya. A més, al llarg del 2013 es van redactar 21 nous plans, es va fer seguiment de 22 més redactats al 2010 i, a més, se’n van avaluar 15 de redactats l’any 2007.