sct
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat aquest matí el Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Vallirana (Baix Llobregat). A l’acte, celebrat a l’Ajuntament de Vallirana, l’ha acompanyat  l’alcaldessa del municipi, Eva Martínez, i també hi ha assistit el regidor de Via Pública, Barris  i Governació, Òscar Suné, i el cap de la Policia Local, Toni Povea.
 
Durant la presentació del Pla al consistori, Isern ha destacat que
“de cara als propers anys Vallirana hauria d'intentar reduir la sinistralitat un 25%, un objectiu factible”, i ha aprofitat l’acte per recordar que aquest 2014 l’SCT començarà a fer cursos de conducció pràctica de motocicletes a alumnes d’entre 16 i 18 anys. Per part seva, Martínez, ha agraït el suport del Servei Català de Trànsit i ha afirmat que “la mobilitat de Vallirana està marcada pel pas de la N-340 per dins el municipi, el que provoca importants problemes de trànsit”.
 
El PLSV de Vallirana, un municipi amb més de 14.500 habitants, també té l’objectiu de mantenir una situació de zero accidents mortals i disminuir el nombre de col·lisions frontolaterals associades a la manca de visibilitat i a l’excés de velocitat en proximitat de cruïlles.
 
De moment, en l’anàlisi de l’accidentalitat feta d’aquest municipi, s’ha observat que entre el 2009 i el 2012 es va registrar una reducció del nombre d’accidents amb víctimes del 20%. També hi ha una tendència decreixent de l’accidentalitat per miler d’habitants, tot i que el municipi registra un índex superior en relació amb la mitjana catalana en zona urbana. Pel que fa a la mortalitat i la lesivitat, destaca positivament el manteniment a zero accidents mortals en els últims anys així com la disminució dels ferits greus (dels 11 de 2009 s’ha passat als 4 de 2012) i el manteniment dels ferits lleus (entorn dels 41 a 45 aquests anys).
 
Des del 2006 i fins al 2012 es van redactar 135 plans locals de seguretat viària al conjunt de Catalunya, que inclouen tots els municipis capital de comarca, els més grans de 20.000 habitants i aquells que van sol·licitar disposar-ne d’un. En total, aglutinen el 76,86% de la població de Catalunya. A més, al llarg del 2013 es van redactar 21 nous plans, es va fer seguiment de 22 més redactats al 2010 i, a més, se’n van avaluar 15 de redactats l’any 2007.

1  

Fitxers adjunts

FOTOGRAFIA DE L'ACTE

FOTOGRAFIA DE L'ACTE
JPG | 49