L’entitat AMPANS ha obtingut el segell d'Excel·lència Europea EFQM 400+, avaluada per Applus+ i atorgada pel Club Excel·lència en Gestió. Aquesta certificació distingeix les organitzacions que segueixen una estratègia orientada cap a l'excel·lència i que han aconseguit complir-ne els objectius fixats.
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha felicitat AMPANS per la seva vocació de millora constant i l’ha definit com un exemple d’èxit de treball orientat a l’excel·lència, un aspecte clau en l’àmbit de les entitats socials, especialment en un moment com l’actual.
 
La consellera Munté també ha volgut remarcar que l’entitat és la primera del sector d’atenció a les persones amb discapacitat a Catalunya que obté aquest certificat i la primera organització al Bages, entre entitats i empreses. La consellera ha destacat que, gràcies a la bona gestió i control de la qualitat, s’han enfortit els resultats millorant el dia a dia de les més de 1.000 persones que atén AMPANS anualment.
 
Només 7 organitzacions a tot Catalunya disposen d’aquest distintiu, dues d’elles vinculades molt directament amb el Departament de Benestar Social i Família: AMPANS i el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni,  que es va convertir ara fa uns mesos en la primera institució de salut mental a Catalunya en aconseguir aquest Segell.
 
La Fundació Europea per la Gestió de la Qualitat, l'EFQM, és una fundació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que compte amb més de 500 socis repartits en més de 55 països. Aquesta Fundació defineix el Model EFQM de Qualitat i Excel·lència com a via per a l'autoavaluació i la determinació dels processos de millora contínua en entorns empresarials i organitzatius tan públics com privats, i és un referent per les empreses i organitzacions de la Unió Europea.