Imatge d'un maset
  • L’objectiu del PDU és posar en valor i regular els masets, edificacions vinculades a l’activitat agrícola
 
 
La comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre ha aprovat avui inicialment el  Pla director urbanístic (PDU) de les construccions agrícoles tradicionals de les comarques de l’Ebre, els masets, amb l’objectiu principal de posar en valor i regular aquestes edificacions pròpies del sòl rural de la zona.
 
Als efectes del PDU s’entén per maset aquella edificació rural vinculada a una explotació agrícola que servia principalment per a l’emmagatzematge dels estris i productes de conreu i d’aixopluc.
 
El seu valor no recau tant en les característiques individuals de cada edifici com en el fet de pertànyer a un conjunt edificat que forma part d’un paisatge i a l’ús tradicional agrícola i de lleure familiar propi de les Terres de l’Ebre.
 
Aquesta importància paisatgística i de suport a l'ús agrícola, i l’arrelament tradicional en el territori d’aquest tipus d’edificació, ha desembocat en una demanda, per part dels habitants d’aquestes comarques de dotar-se de la figura urbanística necessària per preveure la preservació dels masets existents i la regulació de possibles noves construccions, tal i com fa el PDU aprovat inicialment. També vetlla perquè aquestes construccions no derivin cap a altres usos no compatibles amb el sòl no urbanitzable.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47