Protecció Civil

S'han produït ratxes de 119 km/h a Ulldeter i Lac Redon

Es manté l'alerta del Pla PROCICAT per forts vents a Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Ripollès fins la matinada

El telèfon d'emergències 112 Catalunya no ha rebut cap trucada per incidències vinculades al vent

query_builder   6 febrer 2014 19:38

event_note Nota de premsa

S'han produït ratxes de 119 km/h a Ulldeter i Lac Redon

Es manté l'alerta del Pla PROCICAT per forts vents a Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Ripollès fins la matinada

El telèfon d'emergències 112 Catalunya no ha rebut cap trucada per incidències vinculades al vent

Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté activada lAlerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC)  que indiquen que l’episodi de forts vents es manté a les comarques de la vessant nord del Pirineu: Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, i s’afegeix el Ripollès fins la 01.00 h de la matinada propera.
 
Segons la previsió, el vent bufarà de component sud i les ratxes màximes superaran els 90 km/h en especial a les cotes més elevades. De fet, s’ha superat aquest llindar, segons informa l’SMC, aquesta tarda per sobre dels 2.200 m a Lac Redon (Val d’Aran) i Ulldeter (Ripollès), on s’ha arribat a ratxes de 119 km/h.
 
No es té constància que hi hagi hagut cap incident i el telèfon d’emergències 112 Catalunya no ha rebut cap trucada per incidències vinculades al vent a la zona.
 
Aquest vespre també estan afectades però en menor mesura ja que les ratxes més fortes es donaran només en cotes altes les següents comarques: Pallars Jussà, Noguera, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Osona, Vallès Oriental, Selva, Garrotxa i Alt Empordà.
 
L’episodi està previst que finalitzi a la 01.00 h de la matinada, donant pas a un altre episodi de vents forts, llavors a la part sud del país, que s’estendrà cap al nord-est a primeres hores del matí de demà.
 
 
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions a les zones afectades pel vent. Es recomana tenir en compte els consells davant dels forts vents www.gencat.cat/interiort/ventades. cal que retireu els elements inestables de façanes, terrasses i balcons. A l’exterior, vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, els vehicles, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. Si sou a l’exterior, eviteu protegir-vos del vent, allà on bufi amb intensitat, al costat de cartells publicitaris, murs que puguin ser inestables o altres elements que puguin presentar riscos per despreniments d’elements.
 
Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. En el moment que s’estiguin registrant els cops de vent més intensos eviteu temporalment desplaçar-vos per carretera fins que disminueixi la intensitat del vent, a menys que sigui imprescindible. Seguiu els consells de conducció segura de l’SCT davant situacions meteorològiques adverses.
 
 
A partir de la propera matinada el risc de ventades es desplaça al sud. Des de la 01.00 h de la matinada fins demà pel matí (07.00 am) afectarà la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp. S’anirà estenent i fins el migdia afectarà tota la part sud i centre-est del país: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Garrigues, Urgell, Conca de Barberà, Alt Camp, Tarragonès, Baix Penedès Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Bages, Anoia i Segarra.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia