Protecció Civil

A Terres de l'Ebre i Alt i Baix Empordà es podrà superar els 125 km/h en alguns moments

Protecció Civil de la Generalitat: ALERTA del Pla PROCICAT per forts vents arreu amb ratxes molt fortes al terç sud i al nord-est

El fenòmen coincidirà amb nevades a cotes altes de Pirineu i Prepirineu i amb mala mar a tot el litoral

query_builder   9 febrer 2014 19:04

event_note Nota de premsa

A Terres de l'Ebre i Alt i Baix Empordà es podrà superar els 125 km/h en alguns moments

Protecció Civil de la Generalitat: ALERTA del Pla PROCICAT per forts vents arreu amb ratxes molt fortes al terç sud i al nord-est

El fenòmen coincidirà amb nevades a cotes altes de Pirineu i Prepirineu i amb mala mar a tot el litoral

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) informa que ha activat l'ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les incidències que es poden derivar d'un episodi de forts vents previst pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per demà, a gran part del territori, coincidint amb un episodi de nevades al Pirineu i Prepirineu i de mala mar a tot el litoral. Per l'episodi de neu Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla NEUCAT i per l'episodi de mala mar una prealerta del Pla INUNCAT.
 
ALERTA del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents previstos demà a partir de les 07:00h del matí a les comarques de les Terres de l’Ebre i a partir de les 13:00h i fins la matinada a pràcticament tot el territori, amb caràcter extens i destacant el risc previst a les comarques del prelitoral de Tarragona i del sud de Barcelona.


Es preveu que se superin els 90 km/h a les comarques afectades i els 125 km/h a l'Empordà i a Terres de l'Ebre. En el Pirineu i Prepirineu, el llindar de 90 km/h es preveu que se superi a cotes altes.


Les comarques que entre les 13.00 h i 19.00 h, moment de màxima intensitat de les ventades, patiran els cops de vent més forts, són: Montsià, Baix Ebre, Baix Camp, Priorat, Conca de Barberà, Alt Camp, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell.
 
El vent bufarà en general amb molta intensitat arreu. Al Vallès Oriental, Maresme, Selva, Gironès i Pla de l'Estany no es preveu que se superin els 90 km/h però el vent també podrà ser fort.
 
A les zones on bufi amb intensitat cal tenir molta precaució en la conducció. També evitar situar-se al costat de murs, anuncis publicitaris exteriors i qualsevol element mobiliari inestable o que pugui patir danys amb alguna ratxa de vent. Igualment, cal retirar els elements que no estiguin ben fixats de terrasses i balcons per evitar que es precipitin.
 
Prealerta del Pla NEUCAT per la previsió de nevades a partir d'aquest vespre i demà dilluns. La previsió indica que les precipitacions poden arribar en forma de neu a Pirineu i Prepirineu i que es pot superar els 20 cm. de gruix de neu a cota 1.100m a comarques de l’Alt Pirineu i Aran, nord de la Noguera, el Solsonès, i el Berguedà. Inicialment la cota voltarà els 800 metres. Degut a la coincidència amb l'episodi de forts vents, es produirà el fenomen del torb al Pirineu.
 
Prealerta del Pla INUNCAT per la previsió de mala mar dilluns, a tot el litoral. La previsió indica que fins al migdia el vent bufi de component sud. A partir de llavors girarà a component nord o oest, produïnt mar de fons del sud. Es preveuen onades superiors a 2.5 metres (maregassa). Cal evitar acostar-se als llocs on les onades trenquin. La situació meteorològica adversa implica que un cop de mar es pot endur algú que estigui a prop d'on trenquen les onades, per tant cal abstenir-se d'actuacions imprudents. També cal adaptar les activitats professionals i recreatives marítimes a l'evolució de la situació, marcada pels forts vents esperats.
 
D’altra banda, a partir de les informacions facilitades per Endesa Generación, les maniobres ordinàries que s'estan realitzant diferents preses segueixen desembassant 250m³/s a Mequinensa, 150 m³/s Riba-Roja i 352 m³/s a Flix i que com a conseqüència d'això el cabal del riu Ebre serà superior al seu habitual, sense risc per la població ni els béns.
 
D'aquesta alerta i prealertes s'ha informat els municipis i es demana a la ciutadania que extremi les precaucions allà on el vent bufi amb més intensitat, adaptant la conducció a la situació meteorològica i evitant conductes de risc.  
 
Us podeu informar de les incidències viàries a través del twitter @transit de l'SCT i dels consells i incidències en general causades per la meteorologia adversa a través del twitter @emergenciescat de Protecció Civil de la Generalitat.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia