Reunió del Consell de Regidors de la Xarxa d'Arts Visuals
Reunió del Consell de Regidors de la Xarxa d'Arts Visuals

 

  • El Departament també s’ha compromès a adaptar el decret de la Xarxa d’Arts Visuals, en consens amb els ajuntaments, abans d’acabar l’any 2014

 

  • Cultura i els diferents centres han acordat l’organització d’una mostra conjunta de projectes de videoart que hagin programat prèviament els centres. La mostra es podrà veure a l’Arts Santa Mònica durant el Festival Loop
 
 
El Departament de Cultura ha garantit avui als municipis que formen part de la Xarxa d’Arts Visuals que es mantindrà el pressupost de cada un dels centres que formen part de la XAV. Així ho ha comunicat el conseller de Cultura durant el Consell de regidors de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya, que s’ha dut a terme  aquesta tarda. D’aquesta manera, el Departament deixa palesa la seva convicció i aposta pels set centres d’art contemporani: Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, La Panera de Lleida, Mataró Art Contemporani, Bòlit de Girona, ACVic i Lo Pati d’Amposta.
 
Durant la reunió, el Departament de Cultura també s’ha compromès a adaptar el decret de la Xarxa d’Arts Visuals, en consens amb els ajuntaments, abans d’acabar l’any 2014. Aquesta adaptació pretén donar més flexibilitat als centres i reforçar el paper dels municipis.
 
El conseller de Cultura ha presidit avui el Consell de regidors de la Xarxa d’Arts Visuals (XAV) de Catalunya acompanyat del director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, i de la coordinadora de la Xarxa, Conxita Oliver. Per part dels municipis que formen part de la XAV, hi han assistit la regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra; el regidor de Cultura de l’Hospitalet de Llobregat, Jaume Graells;  la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernàndez; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta, Mar Panisello, la directora tècnica del MAC de Mataró, Gisel Noé.
 
La XAV té com a objectius prioritaris impulsar la coordinació entre els centres que en formen part, garantir la presència de les arts visuals contemporànies arreu del país, fomentar que l’art contemporani s’obri més a la societat, i multiplicar i dinamitzar el teixit artístic en el conjunt del territori. La XAV està formada actualment per vuit centres, amb la possibilitat d’arribar a un màxim de nou. A més, mantindrà una relació de col·laboració estreta amb el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), com a centre de referència de la contemporaneïtat, i amb l’Arts Santa Mònica.
 
Els centres que formen part de la Xarxa són:
 
  • Centre d'Art Contemporani de Barcelona.
  • Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.
  • Centre d’Art La Panera de Lleida
  • M|A|C. Mataró |Art | Contemporani.
  • Bòlit. Centre d’Art Contemporani Girona.
  • ACVic. Centre d’Arts Contemporànies, de Vic
  • Lo Pati - Centre d'Art Terres de l'Ebre, d’Amposta
  • CA Tarragona Centre d’Art.
 
 
La reunió del Consell de Regidors de la XAV ha vingut precedida aquest matí per la reunió de la Comissió Executiva, que reuneix tot els directors dels centres de la Xarxa amb la seva coordinadora, Conxita Oliver.
 
Durant la reunió, s’ha acordat l’organització d’una mostra conjunta de projectes de videoartistes que hagin exposat als diferents centres de la XAV. Aquesta mostra es podrà veure a l’Arts Santa Mònica en el marc de la propera edició del Festival Loop i seguirà la lògica de l’exposició conjunta “El dilema”, que ja es va poder veure a l’ASM al novembre amb obres plàstiques que prèviament s’havien exposat en alguns dels centres de la XAV.
 
Igualment, durant la reunió s’ha analitzat les activitats que s’han dut a terme en els darrers mesos entre el Museu d’Art Contemporani de Barcelona i la Xarxa d’Arts Visuals, en aspectes com la mediació cultura, la preservació i conservació d’obres o la gestió de públics. 

1  

Fitxers adjunts

Reunió del Consell de Regidors de la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya

Reunió del Consell de Regidors de la Xarxa d'Arts Visuals de Catalunya
JPG | 1841