Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Enxampats in fraganti mentre capturaven ocells

query_builder   11 febrer 2014 08:37

event_note Nota de premsa

Enxampats in fraganti mentre capturaven ocells

Fotografia del material comissat
Fotografia del material comissat
Membres del Cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Lleida i del Cos d’Agents Rurals de la Noguera van enxampar in fraganti  el passat 31 de gener dos veïns de Balaguer mentre capturaven ocells fringíl·lids amb vesc al paratge “Secà de Balaguer”, al terme municipal de Balaguer.
 
Els furtius havien emplenat les vores d’una tolla de fragments de vegetació untats amb una cola especial, perquè quan els ocells fringíl·lids hi anessin a beure s’hi enganxessin. També tenien instal·lades dues branques clavades al terra amb varetes impregnades de la mateixa cola, i havien trencat les branques de diversos arbres propers perquè els ocells s’aturessin al lloc on hi tenien col·locades les varetes impregnades.
 
Un dels furtius estava en un punt elevat, vigilant amb uns prismàtics per detectar la presència dels agents de l’autoritat.
 
Els agents actuants van identificar les dues persones i van comprovar que havien caçat il·legalment tres exemplars de cadernera (Carduelis carduelis, cast. ‘Jilguero’). Al costat de la tolla i de les branques impregnades amb cola, hi tenien dues gàbies amb “reclams”, és a dir, amb una cadernera cadascuna, per a atraure amb el seu cant la població salvatge. Tant les captures com els reclams van ser comissats i traslladats sota la custòdia del Departament d’Agricultura per a la seva neteja i rehabilitació.
 
La captura d’ocells fringíl·lids és absolutament prohibida des de l’any 2010. La tinença d’ocells fringíl·lids per a concursos de cant només és legal per a membres de societats ocellaires que puguin acreditar que participen en concursos de cant, i amb documentació que acrediti que els ocells es van capturar legalment abans de 2009, o si els ocells són criats en captivitat. Els ocells fringíl·lids són espècies protegides perquè són molt beneficioses per a l’agricultura.
 
El Cos de Mossos d’Esquadra i el Cos d’Agents Rurals actuaran en serveis conjunts de control de la caça d’ocells fringíl·lids a les zones predeterminades en les quals els Agents Rurals solen tenir més dificultats per fugides i per amenaces dels furtius, com el Secà de Balaguer.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i https://twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del material comissat

Fotografia del material comissat
JPG | 401

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia