Moment de la inauguració
Moment de la inauguració
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, ha presidit aquest matí la inauguració de la jornada “Sector porcí: reptes de present i de futur", organitzada per la Organización Interprofesional del Porcino de Capa Blanca (Interporc).
 
Durant la inauguració, Pelegrí ha assegurat que el sector porcí és un “contribuent net” a les exportacions agràries d’Espanya i que a dia d’avui és un sector en auge que continua creixent. En aquest sentit, s’estima que les exportacions de carn de porcí català s’incrementaran al 2013 un 12,4% respecte a la mitjana del període 2010-2012. D’altra banda, el comerç exterior català de la carn de porc representa el 70% del total de les exportacions espanyoles.
 
Pelegrí també ha ressaltat que el sector porcí espanyol continua sent un model de referència, tant a nivell mundial com europeu i que Espanya continua sent el segon productor de la Unió Europea (EU), per darrera d’Alemanya. El conseller també ha recordat que només en l’última dècada el comerç intracomunitari ha augmentat un 266% i l’extracomunitari un 540%. “Actualment les exportacions intra i extracomunitàries s’han convertit en un fet estructural del qual depèn el correcte funcionament del nostre mercat intern”.  
 
Segons Pelegrí, les exportacions continuen sent el principal valedor d’aquest sector, i per aquest motiu és de gran importància el compliment de les normes sanitàries i de benestar animal “per tal de garantir la nostra competitivitat i fortalesa”. “Assegurar la sanitat és la premissa bàsica per a qualsevol sector ramader, però en el cas del porcí és una necessitat primordial tenint en compte el pes econòmic que representa en el global de l’economia i donat el volum de les seves exportacions”, ha dit el conseller.
 
D’altra banda, el conseller també ha parlat de la importància de les interprofessionals i del treball conjunt de tot el sector per encarar altres reptes com ara la promoció i la investigació. “Tots hem de participar conjuntament per arribar a ser més forts, des de la producció fins a les indústries i els establiments alimentaris dedicats a diferents activitats”.
 
Finalment, el conseller ha recordat que a Catalunya sector i Administració han realitzat importants esforços econòmics, tècnics i humans per aconseguir que en l’actualitat es pugui comptar amb un “sector porcí fort i competitiu en el si del qual s’estan afrontant reptes de tot tipus amb visió de futur”.
 
 També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
 

1  

Imatges

Moment de la inauguració

Moment de la inauguració 3845